Nyt fra branchen

International pris til C. F. Møller for Mærsk Tårnet

Foto: Adam Mørk

C.F. Møller Architects vinder "ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection" for Mærsk Tårnet.

Mærsk Tårnet, der er er tegnet af C.F. Møller Architects, vinder “ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection” i kategorien “Architecture with distinction”, skriver C.F. Møller Architects i nyhederne.

ICONIC AWARDS: Innovative Architecture, som er stiftet af det tyske designråd (Rat für Formgebung), er den første uafhængige internationale arkitektur- og designkonkurrence, som fokuserer på samspillet mellem de forskellige discipliner.

Der uddeles priser til visionære bygninger, innovative produkter og bæredygtig kommunikation fra alle områder af arkitekturen, bygge- og ejendomsbranchen samt fremstillingsindustrien.

Fokus er på helhedsorienteret produktion og samspillet mellem forskellige brancher i forbindelse med arkitektur.

Foto: Adam Mørk

Mærsk Tårnet
Mærsk Tårnet er en topmoderne forskningsbygning, hvis innovative arkitektur skaber optimale rammer for sundhedsforskning i verdensklasse og markerer sig som et fyrtårn i København. Tårnet bidrager positivt ved at forbinde Københavns Universitet med de omkringliggende kvarterer og byen som helhed.
 
Mærsk Tårnet er tegnet af C.F. Møller Architects. Campusparken er tegnet af SLA. Bygningsstyrelsen er bygherre og ejer af bygningen på vegne af den danske stat.
Mærsk Tårnet blev muliggjort takket være en generøs donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) og en særlig bevilling fra Folketinget.

Prisen overrækkes ved en ceremoni i München 8. oktober 2018.

Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk