Nyt fra branchen

International arkitekturpris til Vejlands Kvarter

Illustration. Henning Larsen Architects.

Københavns første bydel i træ, Vejlands Kvarter, er kåret som vinder i den anerkendte internationale Architizer A + Awards 2020.

Vejlands Kvarter, som skal være Københavns første bydel i træ, er kåret som vinder i den anerkendte internationale Architizer A + Awards 2020.  Det bæredygtige kvarter er juryens favorit i kategorien ”Unbuilt Masterplan”, skriver By & Havn og Henning Larsen Architects i nyhederne.  

I samme kategori gives også en ”Popular Choice Winner-pris”, som gik til et projekt ved floden Tiberen i Rom.

Architizer A + Awards er en stor international prisuddeling på det globale arkitektursite Architizer.com. Prisuddelingen hylder årligt noget af verdens bedste arkitektur, og 5. august blev det offentliggjort, at konkurrencens højtansete jury med førende navne indenfor branchen har valgt Vejlands Kvarter som bedste “Unbuilt Masterplan”.

 

Illustration. Henning Larsen Architects.

Kvarteret får hjemsted ved Vejlands Allé i København med adgang til det bynære naturområde Amager Fælled og vil indfri ambitionen om at blive Københavns første bæredygtige bydel med træ som gennemgående byggemateriale.

By & Havns adm. direktør Anne Skovbro glæder sig over den internationale anerkendelse.

– Vejlands Kvarter er et visionært og banebrydende projekt, hvor vi kommer til at sætte nye standarder for træbyggeri i Danmark. I By & Havn ønsker vi at gå forrest i arbejdet med at udvikle bæredygtige bydele, og jeg er glad for at se, at Vejlands Kvarter har opnået så stor anerkendelse og opmærksomhed fra udlandet, som denne pris er et udtryk for, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

I konkurrencebeskrivelsen af Vejlands Kvarter fremhæves blandt andet byggeriets samspil med naturen, grønne facader og større sammenhængende natur- og friarealer. Der lægges også vægt på, at træ – modsat andre byggematerialer som fx beton og stål – er med til at optage dele af verdens CO2-udledning.

Det er By & Havn og PensionDanmark, der står bag udviklingen af Vejlands Kvarter, og for at sikre ambitionen om en bæredygtig bydel er det målet, at Vejlands Kvarter skal bæredygtighedscertificeres efter højeste bæredygtighedsniveau, som er platin, mens områdets bygninger skal opnå guld-niveau.

PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen har også store forventninger til projektet.

– Det er helt afgørende, at vi går sammen i partnerskaber om at udvikle sammenhængende bæredygtige byområder, som Vejlands kvarter, der med sine mange boligformer vil skabe en stor grad af mangfoldighed. Det nye kvarter vil blive et fyrtårn og kan være med til at bane vejen for endnu mere bæredygtig byudvikling i fremtiden, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

 

Illustration. Henning Larsen Architects.

Beslutningen om at sætte gang i udviklingen af Vejlands Kvarter blev besluttet med Københavns Kommune budget for 2019. Efter planen skal lokalplanen for Vejlands Kvarter til politisk vedtagelse i Københavns Borgerrepræsentation primo 2021. Herefter vil byggeriet af kvarteret kunne gå i gang.  

 

Illustration. Henning Larsen Architects.

 


Visionsfolder om Vejlands Kvarter

Via dette link finder du en ny folder om Vejlands Kvarter, hvor du kan læse om visionerne for den nye bydel. Du kan også bestille folderen gratis ved at skrive til info@byoghavn.dk  Oplys navn, adresse og antal stk. du ønsker, så sender vi til dig.