Nyt fra branchen

International arkitekturpris til Kant arkitekter    

Illustration: KANT arkitekter

KANT arkitekter modtager international arkitekturpris for det kommende tekniske gymnasium, TEC H.C. Ørsted Gymnasium.

KANT arkitekters kommende tekniske gymnasium TEC H.C. Ørsted Gymnasium i Lyngby er hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, skriver KANT arkitekter i en pressemeddelelse.

Projektet er en hyldest til videnskaben – og til fysikeren, filosoffen og videnskabsmanden, H.C. Ørsted. Det vandt prisen i kategorien “Innovative Architecture – best of best”  foran en række internationale projekter.  
 
Fremtidens tekniske gymnasium
Med inspiration i H.C. Ørsteds forskning og praksis har KANT arkitekter haft som ambition at tegne et teknisk gymnasium, som skaber optimale rammer for læring og peger ind i fremtiden.
 
– Den nye bygning bliver et eksperimentarium – en teknologisk og naturvidenskabelig legeplads for både undervisere og studerende. Ambitionen har været at skabe fremtidens tekniske gymnasium, intet mindre”, siger partner i KANT arkitekter, Karl-Martin Buch Frederiksen.

– Bygningen skal blive et læringsrum, som inspirerer og vækker nysgerrighed. Derfor er det også fantastisk, at andre – også uden for Danmark – har fået øje på, at der sker noget spændende i Lyngby.

Den officielle ceremoni og uddeling finder sted i München på Expo Real-messen 8. oktober 2018.

Arkitektur med afsæt i videnskaben
Det arkitektoniske hovedgreb i det nye tekniske gymnasium udgøres af en stabling af afrundede volumener, som bærer en visuel reference til den elektromagnetiske spole. Spolerne, der hver især rummer undervisnings-, fag- og mødelokaler udgør på én og samme tid den indvendige struktur i bygningen og træder ud i facaden og fletter sig sammen til en helhed. På den måde er der en gennemgående rød tråd i de indvendige rumligheder og facadens udtryk.
 
Påbegyndes i 2019
Det tekniske gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasiet, har godt 700 studerende og er en del af TEC (Technical Education Copenhagen). Uddannelsen er i dag placeret ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Planerne for det nye byggeri gennemgår i den kommende tid blandt andet  lokalplansbehandling, interessent dialog og myndighedsprojekt. Det forventes, at byggeriet af det nye TEC påbegyndes i begyndelsen af 2019. 

KANT arkitekter har vundet opgaven sammen med Anker Hansen & Co, Orbicon rådgivende ingeniører og Thing Brandt Landskab. 

Om ICONIC AWARDS
ICONIC AWARDS er en uafhængig international arkitektur- og design-konkurrence, der er oprettet af det tyske designråd. Der uddeles priser i fem faste kategorier for blandt andet visionær arkitektur, innovative produkter og bæredygtige projekter.

Blandt de tidligere modtagere af ICONIC AWARDS finder man blandt andre EFFEKT, som vandt i kategorien “Bedste koncept” i 2017 med det 45 meter høje udsigtstårn i “Camp Adventure Park” ved Haslev.


Fakta
Beliggenhed: 2800 Kgs. Lyngby
År: 2018-
Areal: 8.800 m²
Byggesum: 149 millioner kroner
Bygherre: TEC
Arkitekt: KANT arkitekter A/S
Landskabsarkitekt: Thing Brandt Landskab ApS
Ingeniør: Orbicon rådgivende ingeniører
Entreprenør: Anker Hansen & Co
 

Illustrationer: KANT arkietkter