Nyt fra branchen

Indstil kandidater til Aluminium Byggepris

Arkitekterne fra CEBRA vandt Aluminium Byggeprisen 2018 for den innovative renovering af Experimentarium i Hellerup. Aluminiumsfacaden og den gennemgående arkitektur formår at vække nysgerrighed og undren, allerede før gæsten træder inden for i Experimentariums flotte rum. Foto: Adam Mørk.

Nu skal der findes kandidater til Aluminium Byggepris, der hædrer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri.

I 2020 år uddeles to priser, som hædrer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri. Og det er muligt at indstille kandidater indtil 15. december 2019, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Aluminium er et populært materiale, som bliver brugt på stadig flere og nye måder i byggeriet. Med de to priser ønsker Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri, som står bag priserne, at hylde kreative aluminiumsprojekter.

Aluminium er et spændende materiale at arbejde med. Særligt når man bruger det til facader, kan man lave helt særlige arkitektoniske udtryk samtidig med, at byggeriet er funktionelt, siger Jesper Salling Nielsen, branchechef for Alufacadesektionen i Dansk Byggeri.

 

To forskellige priser
Hovedprisen ”Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium” bliver uddelt til et byggeri, der blandt andet har en god arkitektur med et funktionelt design, en intelligent og innovativ brug af aluminium, og som har indtænkt faktorer som energieffektivitet og indeklima.

Ekstraprisen hylder et godt initiativ, et projekt, ny forskning, en lys ide eller andet, som kan bidrage til at udvikle alufacadebranchen og alufacadeprodukter i en bæredygtig retning. Ekstraprisen bliver uddelt til studerende eller dimittender, fx ingeniører, bygningskonstruktører, arkitekter eller lignende.

– Vi opfordrer branchen i bredeste forstand til at komme med forslag til gode kandidater. Det kan fx være en studerende, som har et godt bud på, hvordan man kan bruge aluminium på en ny måde. Det er bare med at indstille de gode projekter, siger chefkonsulent Jim Hansen fra Aluminium Danmark i DI.

De to priser bliver uddelt på Alufacadesektionens temadag den 30. januar 2020 på Hindsgavl Slot.

 

Her kan der indstilles projekter.

Se også alle bedømmelseskriterierne for de to priser.