Nyt fra branchen

Idrætsbyggeri får ny pris

Helsingør Stadion er et af de fire nominerede projekter til Årets Idrætsbyggeri. Illustration: NOVA5.

Nohrcons kåringer af Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri får nu en ny kategori i de årlige kåringer - Årets danske idrætsbyggeri. Fire projekter er nomineret.

Årets danske idrætsbyggeri skal hædres, og vinderen skal findes iblandt fire nominerede projekter, der spænder vidt og bredt – fra nytænkende, rekreative arealer på energianlæg til fremsynede og fremtidssikrede sportsanlæg og idrætshaller i forskellige størrelser, skriver Nohrcon, der står bag prise

Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri for at sætte fokus på de ekstra vellykkede projekter til inspiration for andre.

I 2020 udvides prisuddelingen så til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri, da udviklingen på området er accelereret med masser af prisværdige projekter med flere funktioner og store visioner.

En jury bestående af nøje udvalgte fageksperter har nomineret fire flotte projekter, efter det første heat hvor en række forslag blev indsendt, hvoraf de bedste og mest visionære projekter nu er sat til offentlig afstemning.

De fire nominerede er Amager Bakke i København, Helsingør Stadion, Holbæk Sportsby, og K.B. Hallen på Frederiksberg.

Afstemningen er skudt i gang, og der kan stemmes frem til 20. februar. Prisen for Årets idrætsbyggeri 2020 offentliggøres til sidst på Nohrcons temadag ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter 2020” 26. februar, hvor deltagerne først besøger tre nye idrætsbyggerier, inden en workshop faciliteret af adjunkt Jens Høyer-Kruse fra Center for forskning i Idræt på Syddansk Universitet runder dagen af.

 

Holbæk Sportsby. Illustration: Kullegaard.
Amager Bakke.
Illustration: Züblin.
K.B. Hallen.
Foto: Adam Mørk.

 

 
Her kan du stemme