Nyt fra branchen

Iconic Award 2019 til C. F. Møller

Hjertet i Ikast af C. F. Møller. Foto: Adam Mørk.

Hjertet i Ikast af C. F. Møller modtager en Iconic Award 2019: Innovativ arkitektur.

“Hjertet i Ikast” af C. F. Møller kombinerer uddannelse, aktiviteter, samfund, motion og rekreative aktiviteter på nye måder, og for dette modtager projektet en Iconic Award 2019: Innovativ arkitektur, skriver C. F. Møller i nyhederne.

– Vi er meget glade for at modtage denne pris til Hjertet i Ikast. Vi betragter dette projekt som et perfekt eksempel på vores integrerede designtilgang og holistiske tanker, hvilket betyder stor bekymring for samspil mellem bygninger og deres omgivelser og forskellige grupper af mennesker, siger Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Arkitekter.

 

Foto: Adam Mørk.

 

Lidt om hjertet
Hjertet i Ikast er et nyt mødested for kultur og formidling centralt i Ikast. Hjertet samler undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og leg på nye måder.

Som en del af Ikast-Brande kommunes visionsplan Vision Vestergade har C.F. Møller givet form til Ikasts nye ‘hjerte’ med en stor udvidelse af International School Ikast-Brande. Det nye samlingspunkt i Ikast bliver et sted, hvor møder og relationer opstår på tværs af samfunds- og aldersgrupper. Bygningens rammer er udformet med henblik på at skabe og fremme sociale og kulturelle møder med en inkluderende og integrerende tilgang.

 

Foto: Adam Mørk.

Udvidelsen består af hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter samt socialøkonomiske arbejdspladser, blandt andet i form af café, og kontorfaciliteter. Ud over at skabe endnu bedre undervisningsfaciliteter på skolen, skal udvidelsen samtidig danne ramme for et nyt mødested, der er forankret i et område i Ikast, der er i hastig udvikling. Omkring sig har ”Hjertet’”et aktivitetsbånd, der giver mulighed for fællesskab, motion og leg for mange forskellige brugere.

 


Fata

Bygherre: Ejendomsselskabet ISIB A/S (ejet af Bestseller HEARTLAND og Ikast-Brande kommune), Realdania og Lokale- og Anlægsfonden

Adresse: Ikast, Danmark

Omfang: 3.660 kvm + 37.500 kvm aktivitetslandskab

År: 2015-2018