Nyhed

Hvad skal du se til Folkemødet?

Fotograf: Joshua Tree Photography

Det er folkemøde lige om lidt, så hvis du skal med, kan du få inspiration til, hvad du skal opleve her

Du kan se det fulde program for folkemødet her, men der sker så meget, at det kan være godt at have forberedt et par events, inden det går løs, så vi har lavet et udtræk for designere og arkitekter:

“BUDSKABET” – et socialt medie, der ikke kan hackes

Hvornår: Torsdag d. 14. juni kl. 13.30-15.30 og 17.00-19.00, fredag d. 15. juni kl. 11.00-13.00, 14.30-15.00, 15.00-15.30 og 17.00-19.00, lørdag d. 16. juni kl. 11.00-13.00, 14.30-15.00 og 16.30-17.30

Hvor: J41 – Designskolen Kolding

Hvad: Designskolen Kolding lancerer “BUDSKABET” – et værksted for din analoge statusopdatering. Vores tillid til Facebook og andre sociale medier er på et lavpunkt,.men vi vil jo stadig gerne kommunikere med hinanden. Designskolen Kolding medbringer en pulje på 100 håndlavede badges med budskaber. For at få et budskab, skal du bytte med et budskab som du selv designer til Folkemødet. Det stigende antal budskaber udveksles på den måde løbende og måske støder du ind i dit eget badge, båret på brystet af en anden, der deler dine holdninger og synes dit budskab fortjener et ’like’. I Designskolen Koldings rullende værksted kan du, med kyndig vejledning, give dit budskab et stærkt og kreativt udtryk. Kom og del ”BUDSKABET”.

“KADK på Folkemødet: Findes en teknologisk fremtid uden design?”

Hvornår: Torsdag den 14. juni kl. 14.30-15.30

Hvor: F16 – Skurvognen ved Allinge Røgeri, Sverigesvej 5, 3770 Allinge

Hvad: Der bliver i disse år satset massivt på den digitale og teknologiske udvikling. Politisk snakkes der om massive investeringer, og erhvervslivet ser muligheder i at øge effektivitet og innovation gennem en digital og teknologisk omstilling. Men kan det gøres uden at tænke kreativt og designe nye løsninger fremstillet specifikt til os som brugere eller forbrugere? Hvordan bliver vi bedre til at tænke de kreative erhverv og uddannelser ind i en fælles satsning? Hvordan kan vi forene de gode idéer fra regeringens nye Teknologipagt og Det Kreative Vækstteam, så Danmark står stærkere i fremtiden? 
I debatten møder vi repræsentanter fra begge brancher samt rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Vi ser på nutidens muligheder og udfordringer, og lader publikum blande sig i debatten.

“Skal vi have et sagkyndigt nævn for arkitekter og designere?”

Hvornår: Torsdag den 14. juni kl. 17.30-18.30

Hvor: K6 – Akademikernes Hus.

Hvad: Eventet handler om arkitekters og designeres intellektuelle ejendomsrettigheder. Kun få arkitekter og designere har råd til at føre retssag for at forsvare deres intellektuelle rettigheder, så hvordan sikrer vi arkitekter og designere? Måske er løsningen at nedsætte et nævn, der kan køre sagerne.

Blandt deltagerne er også Peter Toftsø, der er formand for FAOD.

Morgensamling: Kan arkitektur skabe positive fællesskaber?

Hvornår: Fredag d. 15. juni kl. 08.00-09.30

Hvor: C11 – BLs Dome

Hvad: Arkitektforeningen og BL byder til morgensamling for at se på de almene boligområder som rammen om det gode liv. Mange byggerier fra 1950’erne og frem har anerkendte arkitekter bag sig, men alligevel er de i dag mest kendt for kriminalitet og ghettosamfund. Hvad gik galt? 
Panelet vil bestå af bl.a. arkitekt Dorte Mandrup, Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen, sociolog Aydin Soey mf. 

Arkitekterne i løvens hule

Hvornår: Fredag d. 15. juni kl. 12.00-13.00

Hvor: A2 – Verdensmålenes Telt

Hvad: Tre nyuddannede arkitekter mødes med finansminister Kristian Jensen, Torben Möger, direktør for Pension Danmark, Conni Hedegaard, formand for den grønne tænketank Concito og direktør for Henning Larsen Architects, Mette Kynne Frandsen. 

Mennesker før mursten: Slut med tomme pladser og døde bydele

Hvornår: Fredag d. 15. juni kl. 17.00-18.00

Hvor: N4 – LEAD i Nørregade

Hvad: Fra videnskaben ved vi en masse om, hvilke typer omgivelser mennesker trives bedst i. Alligevel ser alt for mange byområder ud til at være etableret med fokus på højst mulige pris for byggegrundene i stedet for helhedsorienterede løsninger, der sikrer reel værdi og livskvalitet for de mennesker, der skal bo i området. Kom til debat hos LEAD i Nørregade, når projektudvikler og totalentreprenør CASA A/S sætter politikere, investorer og fagfolk i stævne til debat om fremtidens byudvikling. For hvordan bygger vi til en ny tid – og sætter mennesker før mursten?

KADK inviterer til anderledes og sansende middag

Hvornår: Lørdag d. 16. juni kl. 13.30-15.00

Hvor: B99 – Pop-Up Events Nordlandspladsen

Hvad: KADK sætter madspild til debat og ser på, om designere kan hjælpe med at bruge vores ressourcer bedre og skabe et mere bæredygtigt samfund. 

Oplev unge arkitekter og designeres designproces

Hvornår: Lørdag 16. juni kl. 16.30-17.30

Hvor: K6 – Akademikernes Hus

Hvad: Forbundet Arkitekter og Designere viser i samarbejde med studerende fra KADK, hvordan unge arkitekter og designere arbejder med velfærdsproblemer som madspild og overforbrug, men de viser også vejen til, hvordan måltidet kan være kernen i vores fællesskab og skabe nye forbindelser.