OK-18

Husk at stemme!

FAOD opfordrer alle medlemmer til at stemme til urafstemningen om OK18. Det er vigtigt, at man giver sin mening til kende, mener formand Peter Toftsø

Bølgerne efter OK18 er ved at lægge sig, men forude venter urafstemningen, hvor alle FAODs medlemmer skal tage stilling til forligsresultatet efter de langvarige OK18 forhandlinger. FAODs formand, Peter Toftsø, opfordrer til, at alle benytter sig af muligheden for at give deres mening til kende.

– Det er vigtigt at give sin stemme til kende. Vigtigt at høre både ja og nej stemmerne, så vi får vished om at forhandlerne har forvaltet deres mandat efter medlemmernes ønsker. Og så vi får sikkerhed for at demokratiet når ud til alle hjørner af vores forbund, siger han.

Peter Toftsø erkender, at de offentligt ansatte ikke er blevet forgyldt, men de har til gengæld fået vished for, at de kan beholde den betalte spisepause og fået lønforhold, der ligner dem på det private område. Samtidig har man indhentet noget af det efterslæb på lønområdet, som man har haft på det offentlige område siden 2011.

Fagforeningerne og deres medlemmer går styrket ud af OK18 forhandlingerne, mener Peter Toftsø, der peger på, at det særligt er lykkes at vise, at man kan stå sammen, når det gælder, og at fagforeningerne sammen kan sikre gode arbejdsvilkår for medlemmerne. FAODs repræsentantskab bakker op om OK18 og har enstemmigt opfordret til et ja til de tre områders forlig. Uanset hvad du stemmer, så opfordrer vi til, at du benytter dig af din stemmeret og tager stilling.