DEBAT

Højhuset i Brande

Siden det først kom frem, at Bestseller planlægger at bygge et mere end 300 meter højt hovedkvarter ved Brande, har kritikken været massiv, og mange stemmer har blandet sig i debatten. Ingen har mærket det mere end Brande-Ikast Kommune, der har stået for skud under hele forløbet. Nu tager formanden for Teknik- og Miljøudvalget bladet fra munden og svarer på kritikken

Af Bo Billeskov Grünberger

Planen er blevet kaldt alt fra penismisundelse til mindreværdskompleks, og flere stemmer – blandet andet fra Arkitektforeningen – har brugt planen om et højhus ved Brande som begrundelse for, at der er brug for regional planlægning. Den underliggende holdning har været, at højhuset ikke passer ind i lokalområdet, og at kommunen enten ikke har evnet at lave en ordentlig sagsbehandling eller har givet for nemt efter for et pres fra Bestseller-koncernen.

Hos Ikast-Brande Kommune har man forundret set til, mens debatten udfoldede sig i aviserne, og især lagde man mærke til, at holdningerne var stærkest hos dem, der bor og arbejder i København. Henrik Engedahl, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brande-Ikast Kommune kalder debatten for skinger, og han forstår slet ikke, hvorfor folk i Aarhus og København kan mene, at de skal bestemme, hvad der bliver bygget i Vestjylland. Du kan se interviewet med Henrik Engedahl herunder.