Nyt fra branchen

Høje-Taastrups nye rådhus påbegyndes i 2021

Illustration: PLH Arkitekter og ALL Arkitekter.

I 2021 påbegyndes byggeriet af Høje-Taastrups nye rådhus i den nye bydel ”Høje Taastrup C”.

I 2021 på begyndes byggeriet af det nye rådhus i Høje-Taastrup.

Bag projetet står PLH Arkitekter med ALL Arkitekter som underrådgivere. Og det bliver CASA A/S, der står for byggeriet.

CASA er blevet udvalgt til at bygge Høje-Taastrups nye rådhus blandt i alt fire tilbudsgivere.

Det nye rådhus i Høje-Taastrup skal igangsætte udviklingen af den nye bydel ”Høje Taastrup C” – et byudviklingsprojekt, der forvandler Høje Taastrup ved at etablere et nyt bycentrum, som bliver kommunens grønne og pulserende bydel. CASA A/S er udpeget til at bygge det nye rådhus, skriver CASA A/S i en pressemeddelelse.

 

Otte etagers vartegn
Rådhuset opføres i otte etager og en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner så som Borgerbetjening og Jobcenter placeret. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal med mødecenteret. De næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder. På 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

Det fremtidige rådhus er placeret som et tårn og et synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje Taastrup Cs kommende bypark mellem City2 og den fremtidige nye by. Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City2 og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

– Vi glæder os til at se det nye rådhus skyde op, for det skal både være en moderne og velfungerende arbejdsplads, et imødekommende og interessant hus for borgerne og et markant vartegn for hele Høje Taastrup C. Nu har vi valgt den entreprenør, der skal bygge huset, og dermed er vi kommet endnu et stort skridt videre, siger borgmester Michael Ziegler.

Projekteringen af byggeriet starter med det samme, og byggestart forventes primo 2021.

– Rådhuset bliver et vartegn for Høje-Taastrup, det er der ingen tvivl om, og vi er derfor glade for at være valgt til opgaven blandt andre dygtige entreprenørkolleger. Høje-Taastrups Rådhus skal opfylde mange funktioner for både medarbejdere og borgere, og kravene til byggeriet er derfor store. CASAs erfaring med de mere komplekse kontorbyggerier har gjort det muligt for os at komme med et skarpt tilbud. Det, og så den rigtige pris selvfølgelig, siger Torben Modvig, CEO, CASA A/S. 

 


Fakta

Bygherre: Høje-Taastrup Kommune
Byggeri: Otte etager + taghave og kælder
Areal: ca. 8.600 kvm + ca. 980 kvm kælder
Grundareal: ca. 5.650 kvm
Byggetid: 21 mdr.

COWI er totalrådgiver med PLH Arkitekter og ALL Arkitekter som underrådgivere.