Nyt fra branchen

Henning Larsen vinder en af Europas store arkitekturpriser

Henning Larsen har tidligere modtaget en række fornemme arkitekturpriser. I 2015 fik Moesgaard Museum the Civic Trust Award. Foto: Hufton+Crow.

Henning Larsen vinder”the European Prize for Architecture 2019” for bæredygtig arkitektur med mennesker i centrum.

Henning Larsen tildeles ”the European Prize for Architecture 2019” for evnen til at skabe bæredygtig arkitektur, der sætter mennesker i centrum.
Prisen er blevet uddelt årligt siden 2010 og anerkender arkitekter, der udfordrer, inspirerer og skaber nye løsninger med deres arkitektur.
Med prisen skriver Henning Larsen sig ind i en lang liste af prominente modtagere som Bjarke Ingels, Santiago Calatrava, Allesandro Mendini og Manuelle Gautrand. Prisen, der bliver uddelt af The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, skriver Henning Larsen i nyhederne.

– Siden firmaet blev dannet i 1959, har de udforsket, og i mange tilfælde opfundet, barren for menneskeligt design med dets fokus på at skabe mere bæredygtige, levedygtige bygninger, såvel som levende byer til den almene offentlighed. De tror på, at arkitektur er et middel til demokrati, og på at vi kan bygge os til et mere fyldestgørende liv, siger Christian Narkiewicz-Laine, præsident og CEO ved The Chicago Athenaeum.

– Efter Henning Larsens død i 2013, har virksomheden været drevet af en partnergruppe ledet af arkitekterne Mette Kynne Frandsen og Louis Becker, og de har formået at løfte kontoret til endnu større international anerkendelse og global spændvidde.

 

Redskab til demokrati og velvære
Med reference til nylige byggerier som Færøernes Eysturkommunas rådhus fra 2018, French International School i Hong Kong og historiske projekter som Würth Kunsthalle i Tyskland, Harpa Koncertsal i Reykjavik i Island samt Stadsbiblioteket i Malmö, hylder Narkiewicz-Laine Henning Larsens brug af arkitektur som et redskab til demokrati og velvære, der kombinerer bæredygtighed med en høj artistisk kvalitet.

Henning Larsens projekter har bjergtaget fantasien hos mennesker verden over og er med det samme blevet ikoner og repræsentanter for de nationer, de er bygget i. På den måde er de blevet ikoner for eftertiden..
 
Mette Kynne Frandsen, direktør i Henning Larsen mener, at prisen er en stor anerkendelse til kollegaerne, der hver dag arbejder for at skabe visionære bygninger, som bringer merværdi til de mennesker, der skal bebo dem og de samfund, der omkranser dem.

– Tegnestuen fylder 60 år i år, og det er en ære at modtage en pris som denne netop nu – som et vidnesbyrd om, at vi konstant udvikler og udvider vores arkitektur og tilstedeværelse i verden, siger Mette Kynne Frandsen.

Henning Larsen bliver formelt hyldet ved en gallamiddag afholdt for foden af Akropolis i Athen, Grækenland, 13. september i år. En udstilling med Henning Larsens projekter bliver samtidig indviet i The European Centre i Athen og løber frem til og med oktober.

Prisen er den nyeste tilføjelse til en lang liste af priser Henning Larsen har modtaget, der blandt andet inkluderer Præmium Imperiale fra 2012, Mies Van der Rohe Award i 2013 for Harpa Concert Hall and Conference Center og the Civic Trust Award i 2015 for Moesgaard Museum.

 

Læs også: Henning Larsen fejrer 60 års jubilæum