Nyt fra branchen

Henning Larsen tegner grønt kontormiljø i Shanghai

Henning Larsens kontormiljø i Shanghai på 114.400 kvm med udendørsterrasser på hver eneste etage og et grønt fællesareal i midten af bygningsmassen. Ill.: Henning Larsen

Henning Larsen tegner grønt kontormiljø i Shanghai - med udendørsterrasser på hver eneste etage og et centralt grønt fællesareal.

Henning Larsen tegner kontormiljø i Shanghai på 114.400 kvm med udendørsterrasser på hver eneste etage og et grønt fællesareal i midten af bygningsmassen.
”The Springs”, som byggeriet hedder, er designet med skandinavisk ethos,

”Med ”The Springs”, udviklet for Tishman-Speyer, har vores Hong Kong-kontor leveret et bæredygtigt og innovativt kontormiljø med mennesket og åndbarhed i fokus – midt i Yangpu distriktet, et af de hurtigst voksende kvarterer og uddannelsescentrummer i Shanghai”, skriver Henning Larsen på hjemmesiden.

Byggeriet er udviklet ud fra ideen om en dal, hvor bygningsmassen er placeret rundt langs kanten af grunden og skaber sådan et åbent område midt i bebyggelsen.

”På denne måde danner bygninger et offentligt helle, et slags gårdrum med vegetation, forbedret luftkvalitet og reduceret støjforurening, som også tilfører naturligt lys til bygningerne. Grønne områder og adskillige passager skaber en offentlig stueetage, der fremmer naturlig en fodgængerstrøm fra alle omkringliggende områder og forbedrer lokalområdet”, fremgår det af beskrivelsen.

– Vi ønskede at skabe et beskyttet miljø i dette bycenter, der bidrager til muligheden for, at bebyggelsen bliver et nyt fokus, der genererer og tiltrækker det offentlige liv i uptown Shanghai, siger Design Director and Partner, Claude Bøjer Godefroy.

 

Velvære og sundhed i centrum
Med inspiration fra ”Shen shui” (det kinesiske bjerglandskab afbiledet i malerier) er terrasserne og balkonerne, som findes på alle etager, beplantet frodigt. De udendørs terrasser forlænger bygningens totale grundareal på 114.400 kvm opad og forbedrer naturligt arbejdsmiljøet.

– Vi forstår bæredygtighed i en bred forstand. Det er vigtigt at tilbyde folk miljøvenlige omgivelser samtidig med at udvikle en bygning som opfordrer til menneskelig interaktion, siger Claude Bøjer Godefroy.

– Med et blik på at skabe fremtidssynede kontorer til kreative industrier, har vi designet de tre bygninger til at rumme et bredt potentiale med adskillige, fleksible udformninger. Fællesarealer og faciliteter i hele bebyggelsen beriger området.

 

Opførelsen af projektet begyndte 12. juli 2018 og forventes afsluttet i 2020.

Projektet er designet med SLA Landskabsarkitekter.