Nyt fra branchen

Henning Larsen designer nyt campus

Illustration. Henning Larsen.

Henning Larsen designer nyt campus i hjertet af Oslo.

Som en del af Team HENT sammen med WSP skal Henning Larsen designe den nye campus for NLA Høyskolen i Diakonhjemmets have. Visionen er at udvikle et mangfoldigt campus, som vil være levende og inkluderende hele året rundt, skriver Henning Larsen i nyhederne.

Diakonhjemmets have er et ca. 45 hektar stort område i Steinerud i Oslo, der skal danne rammerne for Campus for NLA Høyskolen. Området råder over uddannelse, innovationsområde for sundhed og pleje og et godt og inkluderende lokalmiljø for alle, der studerer, arbejder og bor her.

– Syv entreprenører deltog i konkurrencen, og vi fik mange gode svar. Endelig gik vi til ovenstående team. Vi ser frem til at arbejde med disse kreative, gode forhold, siger Runar Nygård, leder af udvikling, innovation og bæredygtighed hos Diakonhjemmet.

Diakonhjemmets have er et pilotprojekt i BREEAM Communities – værktøjet til en bæredygtig områdeudvikling – og har ambitioner om det højeste klassificeringsniveau.

For at opnå et omfattende idékoncept arbejder vi med ideer til hver del af de ovennævnte to underfelter, på samme tid som vi ser på NLA Høyskolens designudvikling. På denne måde afdækker vi forbindelser, risici og ikke mindst, hvilke gode muligheder der er. Vi ønsker at skabe et godt, funktionelt, levende og inkluderende område, som så mange som muligt vil nyde i lang tid fremover, siger Hans Magnus Haug, projektleder hos HENT AS.

 
Suppler hinandens kompetencer
Teamet HENT AS er en samarbejdsentreprenør med projekt- og designledelse, Henning Larsen er arkitekt og landskabsarkitekt, mens WSP Norge vil være ansvarlig for et tværfagligt projekteringsteam, herunder BREEAM, skolepædagog og rådgiver for IT og digital læring.

– Som partnere supplerer vi hinanden godt med hensyn til kompetence, og det er altid inspirerende at arbejde med gode mennesker. Campusområdet har potentialet til at blive hjertet i Diakonhjemmets have og et naturligt og vigtigt mødested for besøgende i området. Vi skaber et godt koncept og et attraktivt og socialt udendørs rum med løsninger tilpasset både på nuværende og fremtidige behov, siger Ove Morten Bergane, divisionsleder i WSP Norge.

 

Partner Kasper Kyndesen.

– Vi anser omsorg for medmennesker og et stærkt engagement i lokalmiljø og samfundet som nogle af de vigtigste hjørnesten for en vellykket byudvikling. Vi ser frem til at planlægge et attraktivt, levende og inkluderende campusområde, siger Kasper Kyndesen, partner i Henning Larsen.

Projektet starter i begyndelsen af ​​december, Campusområdet vil være færdig i år 2023.