Nyt fra branchen

Han skal udvikle ny erhvervsenhed på KADK

Arkitekt Rune Hansen.

Arkitekt Rune Hansen skal udvikle en campus, der fremmer erhvervssamarbejde og tværfaglighed.

Arkitekt Rune Hansen skal i de kommende år stå i spidsen for udvikling af KADK til en dynamisk campus, hvor arkitekter, designere og konservatorer arbejder sammen, og hvor den fysiske indretning understøtter KADK’s kerneopgaver og inviterer erhvervsliv og fonde til samarbejde, skriver KADK i en pressemeddelelse.

Rune trækker på et imponerende bagkatalog af erfaringer og har stor indsigt i, hvordan man går til den komplekse opgave. Med ham i spidsen for campusudviklingen bliver barren sat højt i forhold til vores arkitektoniske løsninger, siger Irene Lønne, der 1. september tiltræder som erhvervsdirektør og leder af den nye erhvervsenhed på KADK og dermed bliver øverste ansvarlige for campusudvikling og erhvervssamarbejde.

 
Erfaren arkitekt
Rune Hansen har 20 års erfaring som arkitekt og har blandt andet arbejdet for BIG, NNE og Henning Larsen. Ved siden af sine job i det private erhvervsliv har han arbejdet for skoler og universiteter som hjælpelærer og censor.

Herunder blandt andet Konstruktørskolen i København, DTU, The Bernard and Anne Spitzer School of Architecture og Columbia University NYC. 

Hans uddannelser tæller bachelor som skibsingeniør, kandidat i arkitektur fra KADK samt en byggeøkonomuddannelse.

Foruden at inddrage interessenter på KADK vil Rune Hansen studere velfungerende campusmiljøer – og processerne der skabte dem – i Danmark og udlandet.

 – KADK’s område er en af de smukkeste i verden. Men samfundet står over for et paradigmeskift i forbindelse med klimaændringer, urban befolkningstilvækst, AI, muterede vira og andre forandringer. Derfor er det også vigtigt, at vi på KADK både mærker alvoren og finder inspirationen til at skabe de bedste løsninger på fremtidens udfordringer. Det kræver en campus, der er indrettet til at arbejde på tværs af fagene, og som er åbent og kan rumme og facilitere samarbejde med erhvervsliv og eksterne partnere, siger Rune Hansen.

 

 


Den nye erhvervsenhed på KADK

1. september oprettes en ny erhvervsenhed, som skal samle flere tværgående og udadvendte aktiviteter på KADK: Efter- videreuddannelse, Udstillingsvirksomhed, KADK:LAB samt to nye områder – campusudvikling og partnerskaber – hvortil der pr. 1. juni er ansat to nye medarbejdere.

Enheden vil desuden omfatte LINKED, et samarbejde med de to andre kunstneriske uddannelsesinstitutioner, som bliver KADK’s kommende fokus på erhvervssamarbejder og entreprenuership for studerende.