Nyt fra branchen

Grønt seniorbofællesskab i Fensmark

Illustation: Mangor & Nagel.

Brugsen i Fensmark og entreprenøren Enemærke & Petersen vil skabe et landsbyfællesskab til seniorer på Sydsjælland. Projektet er tegnet af Mangor & Nagel.

Der er ambitiøse planer for seniorlivet i omegnsbyen Fensmark ved Næstved – to lokale aktører: Fensmark Brugsforening vil som grundsælger og Ringsted-entreprenøren Enemærke & Petersen vil som entreprenør opføre et seniorbofællesskab til lokalområdets aktive seniorer, skriver i en pressemeddelelse.

Projektet er tegnet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel og udviklet i samarbejde med den lokale udvikler og koordinator Bjørn Bjerking for Fensmark Brugsforening.

Vi satser på Fensmark, fordi vi ved, at småbyerne kan noget særligt i forhold til fællesskab – og vi har alle sammen brug for, at være sammen med andre, især når vi bliver ældre. Derfor vil vi bygge et seniorbofællesskab, hvor beboerne både kan nyde fællesskabet og det aktive liv i grønne omgivelser – og trække sig tilbage i ro og mag, når de har brug for det, siger projektudviklingschef i Enemærke & Petersen, Jimmi Vinther Gravgaard.

Illustation: Mangor & Nagel.

Tæt på naturen
Seniorbofællesskabet kommer til at bestå af 36 rummelige lejligheder fordelt i tre punkthuse. På hver etage er fire lejligheder der bindes sammen af overdækkede, grønne vækstrum, hvor beboerne kan mødes i hverdagen og lave aktiviteter sammen.

– Bofællesskabets arkitektur fokuserer på, at beboerne omgives af det grønne og har masser af muligheder for et aktivt liv, siger Jimmi Vinther Gravgaard.

 

Sundhedshus er en del af projektet
Den fjerde bygning i projektet er Fensmarks nye sundhedshus, hvor læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle har mulighed for at dele praksis i samspil med f.eks. fitness eller yoga-undervisere.

– Sundhedshuset gør det nemt for alle borgerne i Fensmark: De kan f.eks. gå til lægen og få genoptræning i ét og samme hus. Samtidigt kan de sundhedsprofessionelle få tværfaglig sparring i hverdagen. For beboerne i bofællesskabet er det naturligvis dejligt nemt og trygt at have læge, fysioterapi og fitness helt tæt på, siger Jimmi Vinther Gravgaard.