Nyhed

Godt nytår!

FAODs formand, Peter Toftsø har skrevet en nytårshilsen til alle designere og arkitekter, hvor han reflekterer over 2019 og ridser de kampe op, som det nye år byder på. Hilsnen har også været udsendt pr. mail, men på grund af tekniske udfordringer var det ikke alle, som modtog den.

Af Peter Toftsø, formand for FAOD

Kære Medlemmer​

Tak for endnu et begivenhedsrigt år – i forandringernes tegn!

Arkitektvirksomheder er blevet opkøbt, kommuner har indført 4-dages arbejdsuge, vi har fået ny regering, og for første gang har en designer reelt vundet en retssag om ophavsret.

Den nye regerings første finanslov peger også på forandringer, og tak for det: Opholdskravet bliver fjernet, uddannelsesloftet løftes, 2%-grønthøsteren bremses, og vores uddannelser anerkendes med nye midler til både forskning og undervisning.

Peter Toftsø, Formand i FAOD. Foto: Ulrik Jantzen.

Men forandringer er vi ikke altid så gode til. På den ene side giver forandringer nye muligheder og udpeger nye retninger, men på den anden side kan de også skabe utryghed og usikkerhed over det, der skal komme.

Derfor vil vi fortsat sætte solidaritet, fællesskab og samarbejder højt på dagsordenen. Det er i sammenholdet, at vi har hinanden at læne os op ad, når der er modvind, og det er i samarbejderne, vi bedst kan udnytte de nye muligheder, der gives, når solen er i ryggen.

Solidariteten skal fortsætte i 2020, og vi lægger hårdt ud! Allerede i februar starter vi vores overenskomstforhandlinger med Dansk Industri på det private tegnestue område. Her skal vi stå sammen om at sikre en god lønudvikling på de private tegnestuer. Vi ønsker os selvfølgelig stærke tegnestuer, men tegnestuerne skal også have tilfredse medarbejdere.

Verdensmål nr. 8, “Anstændige jobs” gælder også for arkitekter og designere.

Jeg håber, I alle fik tid til at nyde jeres velfortjente juleferie, og at der var godt med både kærlighed og opmærksomhed under træet, således at I nu er tanket godt op til at tage imod det næste års forandringer.

Godt nytår til jer alle. Vi ses derude.