Nyt fra branchen

Gladsaxe får sin første stadsarkitekt

Tina Saaby. Privatfoto.

Tina Saaby bliver Gladsaxe Kommunes første stadsarkitekt. Tina Saaby er uddannet arkitekt og har tidligere været stadsarkitekt i Københavns Kommune.

Gladsaxes første stadsarkitekt hedder Tina Saaby, der er uddannet arkitekt og tidligere stadsarkitekt i København og partner i tegnestuen WITRAZ arkitekter + landskab.

Tina Saaby har været næstformand  i Akademisk Arkitektforening og er en anerkendt foredragsholder nationalt og internationalt. Derudover er Tina Saaby censor ved flere uddannelsesinstitutioner, tidligere gæsteprofessor ved Sheffield University og indehaver af flere internationale æresmedlemsskaber, skriver Gladsaxe Kommune i nyhederne.

Fra 1. april skal Tina Saaby sammen med Gladsaxes nye Bystrategisk Råd styrke det bystrategiske fokus i de politiske processer og udvikle byen med udgangspunkt i visionerne i Gladsaxestrategien og revidere Gladsaxes præmierede arkitekturpolitik.

 – Det, at få lov til at blive den første stadsarkitekt i Gladsaxe, er lidt af en drøm. Det er ikke mange kommuner, der har så bredt og bæredygtigt et fundament som Gladsaxe har med sin Gladsaxestrategi.  Jeg glæder mig til sammen med Gladsaxes borgere, politikere og fagfolk at gøre de kvaliteter, der er helt unikke i Gladsaxe, stærke og synlige og være med til at udvikle Gladsaxe som forstad til noget særligt, og magisk, siger Tina Saaby.