Nyt fra branchen

Genansættelse af prorektor for KADK

Foto: KADK.

Svend Lawaetz genansættes som prorektor for KADK.

Med genansættelsen af Svend Lawaetz som prorektor med særligt ansvar for økonomi, administration og strategisk udviklingsportefølje ønsker Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) at sikre seks år mere med en sikker hånd på økonomi og strategi for den kommende udvikling af organisationen, skriver KADK i en pressemeddelelse.

– Svend Lawaetz har siden 2012 haft et sikkert greb om både strategien og økonomien, som var i en kritisk tilstand, da han tiltrådte. Takket være hans indsats som administrativ leder af hele KADK står vi dag et helt andet sted, og vi er glade for at Svend har sagt ja til at fortsætte arbejdet for både at styre driften og udvikle KADK strategisk, siger rektor Lene Dammand Lund.

Svend Lawaetz bliver således også i de næste seks år administrativ leder for KADK, der har et årligt budget på 280 millioner kroner og cirka 500 medarbejdere.

Stillingen har været opslået, og et ansættelsesudvalg har fundet at Svend Lawaetz var den bedst egnede kandidat. Dermed er den sidste brik i KADK’s nye direktion faldet på plads.

– Jeg glæder mig til de næste år med engagerede og dygtige kolleger og spændende udfordringer, hvor jeg bl.a. har som ambition at understøtte og udvikle KADK som god arbejdsplads for både faglige og administrative miljøer. Det er min holdning at faglig kvalitet og trivsel bedst udfolder sig i vide og klare rammer samtidig med at vi er knivskarpe på økonomi, siger Svend Lawaetz.

– Min ambition og særlige ansvar i den nye direktion bliver at videreudvikle en sund økonomi med nye aktiviteter og indtægtskilder, administration i høj kvalitet og at understøtte meningsfulde strategiske indsatser, for eksempel i forbindelse med bæredygtighed, digitalisering af driften og udvikling nye uddannelsesudbud.

Inden ansættelsen på KADK har Svend Lawaetz blandt andet været ansat som ressourcedirektør på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole hvorfra han oprindelig er uddannet. Svend Lawaetz har desuden en HD-O samt Executive MBA-uddannelse fra Copenhagen Business School.