Nyhed

Fleksible medarbejdere stiller nye krav til lederne

Kravene til, hvordan og på hvilke områder chefer skal lede medarbejderne, har ændret sig. Moderne medarbejdere kræver, at lederne er med til at skabe balance både i virksomheden og mellem privat – og arbejdslivet, skriver JyllandsPosten.

Tre af de områder, der i dag kræver en ekstra indsats fra ledere, er de sociale medier, evnen til at definere arbejdsopgaver og virksomhedens indsats over for stress.

Det påpeger Helle Rosdahl Lund, direktør i virksomheden Center for Balance mellem arbejdsliv og familieliv.

– Det er et konkurrenceparameter at lede balancen i virksomhederne. De sociale medier betyder fx, at den uvidende potentielle medarbejder eller kunde ikke længere findes. Det er vigtigt for lederen at huske, siger Helle Rosdahl Lund til avisen.

– Utilfredse kunder brokker sig over produkter på virksomheders Facebook-væg og giver dårlige anmeldelser på Trustpilot.

– Derfor skal virksomheder og ledere være tydelige med, hvad de kommunikerer. En kampagne om, at man som organisationen vægter arbejdsmiljøet højt falder til jorden, hvis medarbejderne på sociale medier fortæller, at de er stressede.