Nyt fra branchen

Fem dyster om Årets Sundhedsbyggeri

Center for Sundhed, Holstebro , er blandt de fem nominerede til Årets Sundhedsbyggeri. Foto: Jonas Søgaard Film.

Arkitema Architects, Friis & Molkte, LINK Arkitektur, Vandkunsten og Nordic dyster om at få prisen for Årets Sundhedsbyggeri.

Nohrcon har nu nomineret fem sundhedsbyggerier til prisen Årets Sundhedsbyggeri.

De fem nominerede projekter er Center for Sundhed i Holstebro, Demenslandsbyen Tornhøjhaven i Aalborg, Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen på Frederiksberg, eller Hvidovre Sundhedscenter.

I årets afstemning er der, udover et nyt psykiatrisk hospital til 1,3 milliarder kroner, blevet plads til hele to sundhedscentre, en demenslandsby, og et seniorbofælleskab.

 

4. Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen, Frederiksberg.
Foto: Tegnestuen Vandkunsten.

Det vidner om tydelige tendenser, der nu for alvor slår igennem. Eksisterende funktioner lægges sammen i nye sundhedscentre, og ældrebyggeri har fået endnu større fokus på hjemlighed og fællesskab. Et stort skridt væk fra det institutionelle, som har præget sundheds-, psykiatri- og ældresektoren i årevis.

 

3. Nyt Psykiatrisk Center, Skejby.
Foto: Niels Nygaard og Arkitema Architects.

De fem projektteams har løst vidt forskellige opgaver, som dog alle har det tilfælles, at funktionalitet og æstetik skulle gå op i en højere enhed, med øje for alles velbefindende – herunder beboere, patienter, personale og pårørende – alt efter formål.

 

2. Demenslandsbyen Tornhøjhaven, Aalborg.
Foto: FRIIS & MOLTKE Architects.

Nohrcon har de seneste 10 år sat fokus på fremtidens sundhedsbyggeri med årlige konferencer om hospitaler og plejeboliger, og i år er de lagt sammen i temaugen ”Fremtidens sundhedsbyggeri 2019”, hvor der for anden gang kåres Årets sundhedsbyggeri.

Afstemningen er nu åben, og der kan stemmes indtil 1. maj.

 

5. Hvidovre Sundhedscenter.
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, Hvidovre Kommune.

Prisen uddeles på Nohrcons konference ”Fremtidens sundhedsbyggeri 2019” 8. maj.

Kåringen 8. maj skal sætte ekstra fokus på de projekter, der kan tjene som eksempel for andre, så fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre bygger videre på de dyrebare erfaringer, der er opnået med positive resultater.

 

 

 


DE FEM NOMINEREDE PROJEKTER TIL PRISEN ÅRETS SUNDHEDSBYGGERI 2018

• Center for Sundhed, Holstebro, Arkitema Architects

• Demenslandsbyen Tornhøjhaven, Aalborg, Friis & Molkte

• Nyt Psykiatrisk Center, Skejby, LINK Arkitektur

• Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen, Frederiksberg, Vandkunsten

• Hvidovre Sundhedscenter, Hvidovre, Nordic

 BAGGRUND FOR KONFERENCEN OG KÅRINGEN

På Nohrcons konferencer om fremtidens hospitaler og plejeboliger, mødes eksperter og praktikere fra hele Norden inden for sundhedsbyggeri og sundhedssektoren hvert år for at høre om de seneste tendenser og lære af andres erfaringer, så de kan bygge videre på dem i egne projekter og dermed sikre de bedst mulige rammer for fremtidens ældre, patienter, personale og pårørende.

Kåringen af Årets sundhedsbyggeri 2018 d. 8. maj 2019 er kulminationen på Nohrcons ønske om at lade de gode eksempler træde i forgrunden, som det også har været tilfældet med tilsvarende kåringer af Årets skolebyggeri på den årlige skolekonference, hvor Nohrcon har uddelt prisen seks gange gennem årene.