Fagfeen

Skru ned for din indre `pleaser´

Hvis du er i tvivl om, hvad der gør dig unik som arkitekt eller designer, kan det være en god idé at blive klogere på dine egne styrker.

Sig nej, hold fast og tag kredit for dine bedrifter. Tre tips til mere balance, frihed og styrke.

Sig nej og få et helt liv

Hvis du altid siger ja til nye opgaver, projekter og initiativer, selv om du er presset, lever du kun halvt. For mange ja’er på jobbet, har nemlig konsekvenser for dit øvrige liv. Måske de betyder nej til aftensmad med familien, kæresten eller en ven, nej til løbeturen, et personligt tegneprojekt, guitarspil, en god bog eller endnu værre, nej til en god nats søvn.

Travlhed i arkitekt- og designbranchen, lægger mere pres på den enkelte medarbejder.  Derfor er det vigtigt, at du kan sige fra over for opgaver. Overvej konsekvenserne af dine ja’er og find den rette balance mellem arbejde og privatliv.

Få styr på dine prioriteter og hold fast

Hvis du bruger al din energi på at stille andre tilpas, glemmer du dig selv og det bliver sværere at nå dine mål. Få derfor styr på dine egne ønsker og hav dem i tankerne, næste gang du skal vælge mellem et ja eller et nej.

Vil du fx dreje din karriere i retning af mere brugerinddragelse, er det usmart at sige ja til for mange projekteringsopgaver. Sysler du med et projekt derhjemme, som er del af en fremtidig drøm, vil konstant accept af overarbejde stjæle tid fra din drøm.

Det er usundt at handle i uoverenstemmelse med dine karrieremål og værdier. Du vil nemlig opleve en indre konflikt og modvilje, som påvirker dit humør, trivsel og arbejdsglæde. Få derfor klarlagt dine mål og kom i gang med at handle på dem.

Tag kredit for dine bedrifter og bliv stærk

Er du bange for at træde andre over tæerne, hvis du tager æren for et stykke arbejde? Hvis ja, får du næppe den succes på jobbet, som du ønsker. Stop med at underspille dig selv, stå ved dine resultater og vær stolt i stedet for ydmyg.

Når du tager kredit for dine egne bedrifter, oplever du større arbejdsglæde og tillid til dine egne kompetencer. Det betyder ikke, at du har spidse albuer, men at du står ved dig selv og det du kan.

Hvis du tænker over, hvad andre mener om dig, vil du altid være deres fange. citat: Lao Tzu 

Mærk friheden, sluk for din indre pleaser og stå ved dig selv!