Fagfeen

Forventning om hurtig succes giver ofte bagslag

Stine Munch-Nielsen, Karrierekonsulent og coach i FAOD

Drop dine forventninger om øjeblikkelig succes og indstil dig på det lange seje træk. Tips til, hvordan og hvorfor du bør være tålmodig, når du nu skal nå et nyt mål.

Tålmodighed, sved og ihærdighed er den hellige treenighed, når det gælder succes. Citat Napoleon Hill

 

Det giver ofte bagslag at være utålmodig
Mange forventer hurtige resultater, når de vil starte egen forretning, skifte karriere eller slippe af med en dårlig vane. Måske fordi vi lever i en tid, hvor medier og reklamer fodrer os med historier om øjeblikkelige succeser og en hverdag med konstante deadlines og tidspres.

Men urealistiske forventninger til, hvor hurtigt du kan nå dit mål, giver ofte bagslag:

Du drager forkerte konklusioner Måske du tænker, at din indsats slet ikke virker, selv om den måske rent faktisk gør, hvis blot du giver den lidt tid.

Du giver op Når det hurtige resultat udebliver, har du tendens til at give hurtigere op.

Du bliver lettere modløs og irriteret. De negative følelser dræner for energi, og det bliver sværere for dig at holde fokus på målet.

Det lange seje træk…
James Duson blev tilbage i 1979 frustreret over, at der ikke var ordentlig sug i hans støvsuger. Derfor besluttede han at udvikle en bedre version. Først brugte han 5 år på at udvikle forskellige prototyper. Derefter brugte han flere år på at finde en producent. Efterhånden gik det op for Dyson, at ingen ville producere hans støvsuger. Til sidst besluttede han at starte en fabrik selv. Hans første støvsuger kom på markedet i 1993. 14 år efter, at han udviklede sin første prototype af støvsugeren. I 2002 havde hver 4. britiske hjem en Dyson støvsuger. Og tre årtier efter sælger han sin støvsuger i 24 lande. Hvis Dyson havde forventet en hurtig succes, havde han sandsynligvis givet op undervejs.

 

Strategier til at skabe realistiske forventninger

Indstil dig på det lange seje træk Du må ikke undervurdere, at det kan være svært at nå dit mål. Acceptér i stedet at vejen til målet sjældent er lige og at forandring og realisering af mål nogle gange kan opleves som to skridt frem og et tilbage.

Hold fokus på bolden Når du husker på dit langsigtede mål, kan du lettere sætte den modgang, som du møder undervejs, ind et større perspektiv. Du kan minde dig selv om det langsigtede mål på kreative måder: sæt det som baggrundsskærm på din mobil eller computer og prøv at forestille dig, hvordan du vil have det, når dit mål er nået. Det hjælper til at holde fast i din motivation.

Hvert skridt tæller Vent ikke med at fejre din succes til du er nået det endelige mål. Du skal fejre de små fremskridt og huske dig selv på, at du faktisk er på vej i den retning, som du ønsker.

 

Hjælp dig selv til at nå i mål

– Vær realistisk omkring hvor længe det vil tage dig at nå et mål og hvor svært det kan være at nå
– Find præcise måder at måle dine fremskridt på
– Lad dig ikke fortabe i negative følelser og skuffelse
– Husk at fejre dine delmål og succeser undervejs
– Arbejd dig støt og roligt fremad

God arbejdslyst!

 

Læs mere : 13 ting mentalt stærke ikke gør, forfatter Amy Morin