Fagfeen

Få en glad start på job efter ferien!

Rider du fortsat på feriens bølge af gode oplevelser og positiv energi? Så udnyt momentum og start på en frisk.

Konflikten inden ferien er kommet på afstand, de fastlåste roller står lidt uklart, hadeopgaven er næsten glemt, og du er fyldt med positiv energi. Der findes nok ikke noget bedre tidspunkt end netop nu til ”at ryste posen” og se på dine kolleger og opgaver med nye øjne.

 

Gør ‘feriekagen’ til en ‘jeg er tilbage kage’.
Tag din positive energi med på jobbet. Start din første arbejdsuge med at gi´ kage eller morgenbrød en dag (til de sunde, kan jordbær være et alternativ). Det signalerer, at du faktisk sætter pris på dine kolleger og arbejdsplads. Det indbyder til snak om ferieoplevelser og er en oplagt mulighed for at vise interesse for dine kolleger, som mennesker, og ikke kun som projektleder, sagsarkitekt, konstruktør eller designer.

Har du sat din kollega i bås som konkurrenten, den ustrukturerede, ledertypen, detaljenørden, fejlfinderen eller den tilbageholdende? Så lad en snak om sommerferiens aktiviteter være en mulighed for at opdage nye sider af dine kolleger.

 

Styrk en kollegarelation
Udnyt, du har været væk fra jobbet et stykke tid, og beslut at du vil styrke dit forhold til en kollega eller en samarbejdspartner. Opsøg fx en kollega, som du ikke plejer at tale med, eller tag en snak med en samarbejdspartner om et projekt for at løfte den fælles motivation. Ligger der en uløst kollegakonflikt og ulmer, så tag venligt fat i din kollega og få den slukket, inden den blusser op igen.

Hver gang du ændrer din adfærd i en positiv retning, påvirker du ikke kun forholdet til din kollega. Du ændrer også din egen rolle på arbejdspladsen og udvikler synet på dig selv som kollega og samarbejdspartner.

 

Vær konstruktiv og realistisk
Beslut dig for et konstruktivt mind-set, før du tager fat på opgaverne igen. Skal du starte med en hadeopgave, så løs den. Tag ikke stilling til, om opgaven er spændende, kedelig, tør, tung eller ulidelig. Du kender svaret, og det dræner dig for energi. Sæt i stedet en tidsramme, del opgaven op i mindre bidder (måske nogle dele er mere spændende end andre) og glæd dig til lettelsens øjeblik, når opgaven er løst. Som optimist lægger du dit mentale fokus på de spændende opgaver, samarbejder og kolleger, der også er en del af dit job. Og som realist, accepterer du, at et job har både drømme- og hadeopgaver.

Når vi fokuserer på det, der virker, og vi samtidig bevarer en god portion realisme og accept, blomstrer vi op og trives. Modsat, vil et overdrevent fokus på det, der ikke virker, hurtigt aflade vores batterier og få os til at visne.

Hold derfor fast i den gode energi og udnyt, at du netop nu har lettere ved at ryste posen og se på dit job og dine kolleger med friske øjne!

Velkommen tilbage fra ferie!