Fagfeen

Et mindset, som kan forandre din karriere i 2018

Stop med at beklage dig, træf de rigtige valg og lær´ at tackle din frygt. Tre tips, til at tage magten over dit arbejdsliv 2018.

Af Stine Munch-Nielsen
Karrierecoach

Se dig selv som en overlever i stedet for et offer
Når du beklager dig over jobbet, chefen, kollegaen eller karrieren, fylder du dig selv med negativitet. Det dræner for energi, gør dig passiv og sætter karrieren på holdt. Vil du forandre status quo, må du derfor gi´ din selvmedlidenhed et spark bagi. Acceptér din situation, stop med at bebrejde omgivelserne og ret derefter fokus på de ting, som du skal gøre for at forandre tingene i 2018.

Så længe du er optaget af at have ondt af dig selv, kan du udsætte det øjeblik, hvor du bliver nødt til at tage ansvar for dine handlinger.

Træf de valg, som er rigtige for dig
Hvis du lader andre mennesker bestemme dine mål, får du ikke det arbejdsliv, som du ønsker.
Vær derfor opmærksom på, hvem der styrer dine valg. Siger du ja til opgaver, for at undgå ballade? Bliver du i jobbet, fordi din kæreste mener, det er bedst, eller fordi du får anerkendelse fra dine omgivelserne? Hvis ja, må du overveje, om det er dig eller dine omgivelser, der har magten over din karriere.

At have kontrol over dit eget arbejdsliv, handler om, at du selv har det godt med de valg, som du træffer.

Hver gang du vælger det, som føles rigtigt for dig, får du en bedre fornemmelse af, hvem du er.

Lær at tackle din frygt for forandring
Måske du keder dig i jobbet, mangler nye udfordringer, drømmer om at prøve noget nyt, efteruddanne dig eller udvikle dig. Alligevel fortsætter du, som altid, med at tage de opgaver og projekter, som du bliver tildelt. Tanken om at forandre tingene, gør dig nemlig utryg og nervøs. Ofte undervurderer vi vores evne til at håndtere de ubehagelige følelser, som er forbundet med at ændre vores situation eller adfærd. Ønsker du forandring, må du derfor lære at tackle de følelser, som følger med.

Først når du finder ud af, at de ubehagelige følelser, som du oplever ved at bryde ud af din konfortzone, ikke varer ved, kan du mobilisere det mod, som skal til for at skabe forandringer.

Se dig selv som en overlever, træf de rigtige valg og lær at tackle din frygt for forandring i 2018.

Rigtig godt nytår!

Problemet ved at undgå forandringer:
– At forblive den samme, betyder ofte at køre fast
– Du lærer aldrig noget nyt
– Dit arbejdsliv og liv forbedres ikke
– Du udfordrer ikke dig selv til at få sunde vaner
– Andre mennesker vil overhale dig indenom
– Jo længere du venter, desto sværere bliver det

kilde: Amy Morin, Psykoterapeut og forfatter til `bestselleren´: 13 ting mentalt stærke ikke gør