Nyt fra branchen

ERIK bag alment DGNB-certificeret renoveringsprojekt

Illustration: Erik Arkitekter.

ERIK er DGNB-auditor på Fyns første almene DGNB-certificerede renoveringsprojekt.

ERIK er totalrådgiver på den store og omfattende renovering af 587 almene boliger i den odenseanske bebyggelse Højstrupparken.

Siden 2012 har vi – sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen – vedholdende og tålmodigt – forædlet projektet, som bliver det første store renoveringsprojekt på Fyn, der formelt bliver blåstemplet som et bæredygtigt byggeri i henhold til DGNB-certificeringsordningen, skriver Erik Arkitkter i nyhederne.

 

Et af Danmarks bedste
70 års livlig beboelse i bygningerne har sat sine spor, og derfor ønsker Fyns Almennyttige Boligselskab nu at give dem et ansigtsløft og fremtidssikre byggeriet, der tidligere er udnævnt som et af Danmarks bedste eksempler på et muret alment byggeri fra perioden 1940erne og 1950erne.

Hos ERIK er bæredygtighed både en vigtig og helt naturlig møtrik i det større maskineri. Vi tager bæredygtighed seriøst, og som en del af vores DNA tager vi ansvar og agerer i alle aspekter, projekter og processer, skriver Erik Arkitekter.

Vi er derfor utroligt stolte af at være med, ikke blot som arkitekter, men som auditor på DGNB-certificeringen af Højstrupparken. Som det første almene renoveringsprojekt på Fyn har Højstrupparken netop modtaget en DGNB-præcertficering til sølv.

Præcertificeringen bæres blandt andet igennem grundet projektets høje kvalitet af boligerne og de sociale mødesteder i boligernes grønne nærområder. Herudover er et bevidst materialevalg og en tidlig stillingtagen med til at løfte projektet til en flot sølvcertificering.

Vedvarende, holdbare og bæredygtige løsninger som de kommende boliger i Højstrupparken – dét er hverdagsarkitektur, der er værd at værne om!

Projektet forventes færdigt i 2023.

Se flere informationer om certificeringen