Nyt fra branchen

Erfarent team bygger akuthospital på Bispebjerg

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal bygges af et internationalt konsortium ledet af Rizzani de Eccher. Illustration: KHR, EYP, Arup.

Rizzani de Eccher med Sweco Architects og danske Creo Arkitekter som underrådgivere skal bygge Nyt Hospital Bispebjerg.

Et internationalt konsortium ledet af Rizzani de Eccher skal bygge nye rammer for patientbehandlingen på Nyt Hospital Bispebjerg.

Blandt underrådgiverne er Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Milliardkontrakten er netop blevet tildelt, og byggeriet kan nu gå i gang. 

Foto: Byggeriets Billedbank.

Gravemaskinerne har allerede gjort forarbejdet på byggegrunden, og om få år kan Bispebjerg Hospital åbne dørene til et nyt akuthospital for knap en halv million borgere i området. Det konsortium, der skal forvandle tegninger og planer til bygninger, er netop blevet tildelt den store kontrakt.

Det nye akuthospital på Bispebjerg er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse. Den skal medvirke til, at man i fremtiden vil opleve, at der er én indgang til hospitalet, at speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen, og at patienterne får et mere sammenhængende behandlingsforløb.

 

Tilfreds med udfaldet
Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Firmaet har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet. Underentreprenør er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, og underrådgivere er ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

  Vi er glade for at kunne give opgaven til det hold, der samlet set har givet det bedste tilbud – både i forhold til kvalitet, proces, organisation og pris, siger projektchef Lene Stevnhoved fra Nyt Hospital Bispebjerg, der er projektorganisationen bag byggeriet af det nye akuthospital. Hun er tilfreds med udfaldet af forhandlingsrunderne.

 – Begge de bydende konsortier har udvist stor seriøsitet og kompetence i forhandlingerne, siger hun og tilføjer: ”Corona-situationen har betydet lidt forsinkelser undervejs, men det har vi håndteret, og nu ser vi frem til for alvor at komme i gang med arbejdet.

 

Visualisering af Ny Hospital Bispebjerg, som det vil se ud i 2025. Illustration: Friis & Moltke.

Åbner i to faser
Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025.

Jeg har fulgt projektet i 10 år og er i dag en glad mand, fordi vi nu har fundet en samarbejdspartner til byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg. Vi kan nu begynde at glæde os til at se det realiseret, så vi kan give vores borgere den bedste behandling i en moderne udvidelse af det historiske hospital, siger Lars Gaardhøj (S), der er medlem af regionsrådet og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe.

Hospitalsdirektør Anne Jastrup ser frem til at kunne invitere patienter, pårørende og personale indenfor i det nye byggeri.
Det er rigtig spændende, at vi snart kan kigge ud ad vinduet og følge bygningerne skyde op. Jeg glæder mig meget til, vi om få år kan åbne nogle helt nye rammer for, at vi kan møde den enkelte patients behov og styrke det allerede gode samarbejde på tværs af specialer, afdelinger og sektorer, siger Anne Jastrup.
 

 

 


Fakta

Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.
Totalentreprise-kontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure.

De bydende konsortier var:
– Rizzani de Eccher (It) med underentreprenøren Vamed (Østrig) og underrådgivere: ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK).  

– Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It).

Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 milliarder kroner af et samlet budget på 3,43 milliarder kroner i 2019-priser.
Byggeriet af Akuthuset begynder i løbet af 2020, og den samlede entreprise for det nye hospital forventes at være afsluttet i foråret 2025.
Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.

Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.
Region Hovedstaden investerer i disse år 20 milliarder kroner i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 milliarder kroner fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.