Nyt fra branchen

Elverdal tegner legeplads til Frederiksberg

Illustration: Elverdal.

Elverdal tegner ny legeplads til Frederiksberg-oasen Aksel Møllers Have.

Elverdal skal tegne legeplads til Frederiksberg-oasen Aksel Møllers Have.

Aksel Møllers Have ligger som en grøn oase midt på Frederiksberg. Når man besøger den, giver den en fornemmelse af at befinde sig i en lille skov. Den tætte, grønne bevoksning i parken dæmper lydene fra byen og giver pladsen ro, skriver Elverdal i en pressemeddelelse.

Oplevelsen har Elverdals arkitekter taget med sig i designet til den nye legeplads, som er tegnet med stor respekt for den omgivende natur.

Legepladsen vil blive holdt i enkelte farvenuancer, så den falder ind i omgivelserne. I indretningen bevares de organiske former på de nuværende bede, og udtrykket bliver videreført til de nye anlæg.

 

Illustration: Elverdal.

Der er lagt vægt på at skabe et bedre udsyn ved at sammenbinde områderne visuelt og lave’smutveje igennem de grønne øer. Opholdsmuligheder bliver fordelt mere jævnt over pladsen, så forældre kan sidde i nærheden af deres legende børn. Derfor bliver de eksisterende bænke også stående, da de kommer til at stå med et fint udsyn til hele legepladsen.

 

Illustration: Elverdal.

Byhave-univers for børn og voksne
Den nye legeplads bygger på ideen om ’byhaven’. Her kan leg og tanker flyve frit som sommerfuglen, og vil være et sted, hvor alle kan nyde et pusterum fra byens pulserende liv. I den grønne byboble vil børn og voksne kunne lege, betragte haven og himlen, lære om planter, dyr og insekter.

Ved at skabe broer igennem bedene bliver beplantningen i højere grad en del af helheden i den nye udformning. Hule- og havestemningen bliver bibeholdt ved at bevare nogle af bøgepur-hulerne og plante nye planter, der stimulerer duftsanserne. ​Udover at lege, skal her være plads til at finde biller, høre bierne summe og gemme sig i de naturlige huler. ​

Illustration: Elverdal.

Legeområderne bliver fordelt til forskellige aldersgrupper. I havens univers vil børn kunne finde masser af legefunktioner til både vilde og rolige leg, og kroge til at finde ro og lege sine egne fantasilege. ​

Legepladsen er planlagt til at stå klar i november 2020.