Nyt fra branchen

Dorte Mandrup skal designe Center for diabetes

Illustration: Dorte Mandrup.

Dorte Mandrup bliver totalrådgiver for nyt Center for Diabetes i København. Byggeriet får et samlet etageareal på 3.000 kvm.

Det bliver Dorte Mandrup A/S, der som totalrådgiver skal projektere det nye Center for Diabetes og byrummet omkring De Gamles By på Nørrebro i København, fremgår det i nyhederne hos Dorte Mandrup.

Byggeriet ventes at få et samlet etageareal på 3.000 kvm, og der er bevilliget samlet 102,6 millioner kroner til projektet. 

Arkitekturen skal understøtte forandringsprocessen og grønne arealer omkring Center for Diabetes skal opfordre til bevægelse og skabe rammerne for et nyt, grønt og rekreativt byrum. 

– Vi vil skabe et hus og et byrum, hvor alle føler sig velkomne, og hvor nye fællesskaber kan opstå. Både ude og inde har vi fokus på at designe arkitektur, der opfordrer til bevægelse, en sund livsstil og spontane møder. På den måde skal arkitekturen i sig selv være understøttende for forandringsprocessen og socialt samvær, udtaler grundlægger og kreativ direktør, Dorte Mandrup, i en pressemeddelelse. 

Dorte Mandrup vandt opgaven i samarbejde med Bisgaard Landskab, A.B. Clausen og Spangenberg & Madsen. 

Det nye Center for Diabetes vil være åbent for alle københavnere. Visionen med centret er at skabe rammerne for et sundt og aktivt liv med motion, sund mad og livsstil. Det bliver et hus, hvor der er mulighed for at drive frivillige aktiviteter som fx madlavning, træning og fællesspisning.

Projektet er igangsat af Københavns Kommune og skal imødekomme det stigende behov for rehabilitering hos københavnere med type-2 diabetes. Diabetes er en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i verden.