Gratis

EnergyLab Nordhavns projekterne

Tid

20. august 2020 16:45 - 20:45
Tilføj til kalender2020-08-20 16:45:002020-08-20 20:45:00Europe/CopenhagenEnergyLab Nordhavns projekterneKalvebod Brygge 31 1780 København VIDA Byg Sj.

Sted

EnergyLab Nordhavn
Sundkaj 7
2150 Nordhavn

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

IDA Byg Sj.

Tilmeldingsfrist

d. 17. august

På dette gå-hjem-møde skal vi høre om resultaterne fra EnergyLab Nordhavn projekterne som nu er ved at være i den afsluttende fase. Der vil også være muligheder for at besøge nogle af projekterne på Nordhavn.

 

 

Beskrivelse

EnergyLab Nordhavn som arbejder med Danmarks største og mest ambitiøse smart energy-projekt, , er nu klar til at præsentere hovedresultaterne og en række anbefalinger til, hvordan de smarte løsninger, der går på tværs i energisektoren, kan fremmes og herigennem accelerere en effektiv grøn omstilling. Dette sker efter fire og et halvt års arbejde med at udvikle nye metoder og løsninger til design og drift af fremtidens fleksible og integrerede energisystem, baseret på Københavns Nordhavn som levende storbylaboratorium.

 

Program:

Kl. 16:45 Kaffe/te

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA og, Christoffer Greisen, EnergyLab Nordhavn

Kl. 17:05 Gennemgang af EnergyLab Nordhavn projekter v/ Christoffer Greisen, EnergyLab Nordhavn

Kl. 17:20 Fleksibilitet i det byggede miljø v/ Palle Holdt, COWI

Kl. 17:50 Anbefalinger om varmeplanlægning v/ Torben Schmidt Ommen, DTU Mekanik

Kl. 18:20 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 18:50 Fleksible varmekunder v/ Christina Pettersen, HOFOR

Kl. 19:20 Aktivering af varmefleksibilitet gennem smart home systemer v/ Allan Andreasen, ABB

Kl. 20:00 Mulighed for besøg på nogle af projekterne

Kl. 20:45 Afslutning ved v/ Keld Olsen, IDA

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk

 

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom eventuel afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen

Nærmere uddybning af emnet:

 

Fleksibilitet i det byggede miljø v/ Palle Holdt, COWI
Udveksling af data er vitalt for udvikling af bæredygtige byer da et intelligent energisystem er baseret på data fra blandt andet bygninger og infrastrukturer. Projektet har taget første skridt i den retning og dokumenteret såvel tekniske og juridiske udfordringer der skal overkommes for at udveksle data sikkert og frit. Kommunerne skal bidrage aktivt ved at være med til at skaffe tilladelser og tilsagn til brug af data, ved at være med til at etablere tillid mellem organisationer og man kan med fordel alliere sig med universiteterne ift. dataplatforme.

 

Anbefalinger om varmeplanlægning v/ Torben Schmidt Ommen, DTU Mekanik
De forskellige energiarter og i øvrigt internaliserer klimabelastningen, vil åbenlyse utilsigtede effekter af afgifter fjernes. Et eksempel på dette er elafgiften for et nettilsluttet batteri, som opkræves på baggrund af aflæst (brutto)forbrug fra elmåleren, mens afgifter ikke afløftes for el, som ledes ud på nettet. Det betyder at batterier beskattes urimelig højt – mange gange højere end det egentlige forbrug tilsiger – og det er prohibitivt for at kunne få økonomi i at understøtte energisystemet for batteri-ejere.

 

Fleksible varmekunder v/ Christine Sandersen, HOFOR
For at kunne udnytte lavværdi varme (overskudsvarme ved lavere temperatur) i fjernvarmenettet, kan der tages udgangspunkt i at designe og udbygge klynger af ultralavtemperatur fjernvarme i tilknytning til eksisterende net. Det vil også give mulighed for udnyttelse af returvand fra eksisterende fjernvarme til ultralavtemperatur klynger, med mindre ledningstab og bedre driftsøkonomi på værkerne.

Aktivering af varmefleksibilitet gennem smart home systemer v/ Allan Andreasen, ABB
DGNB og andre certificeringssystemer er forberedt for anvendelse af intelligens i bygningsstyringen, idet det vurderes at kunne bidrage til energibesparelser. Også EU’s seneste udgave af EPBD (Energy Performance of Buildings Directive fra 2018) stiller nu krav om bygningsautomatiserings- og kontrolsystemer, men indtil videre kun for store erhvervsbygninger (der har varmeanlæg med effekt på mindst 290 kW).

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her:
https://login.ida.dk/Account/Register?ui_locales=da&ReturnUrl=https://mit.ida.dk/login Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Ledige pladser: 80