Leder

Morgenmøde for ledere: Mellemlederen

Tid

25. april 2019 8:30 - 10:30
Tilføj til kalender2019-04-25 8:30:002019-04-25 10:30:00Europe/CopenhagenMorgenmøde for ledere: MellemlederenÅboulevarden 31, 8000 Aarhus CFAOD m.fl.

Sted

Dansk Psykologforening
Åboulevarden 31, 2.sal
8000 Aarhus C

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

FAOD m.fl.

Tilmeldingsfrist

19. april

Mellemlederen i orkanens øje
Som mellemleder står du organisatorisk mellem flere lag. Du er derfor ofte i et krydspres mellem forskelligrettede forventninger fra både ledelse/direktion, medarbejdere og andre dele af organisationen. For at kunne agere i orkanens øje, kræver det derfor helt unikke kompetencer og opmærksomheder.

Mellemlederen er og bliver en fast bestanddel af organisationen som den sammenhængskraft, der binder det hele sammen. Som mellemleder skal du derfor være i stand til at balancere mellem interesser både opad og nedad i organisationen, og du skal kunne håndtere mange forskellige krav og forventninger.

På morgenmødet arbejder vi med:

• Bevidsthed om egne ledelsesmæssige værdier, og hvornår værdierne kolliderer med ønsker fra organisationen
• Hvordan mellemlederen kommunikerer budskaber til medarbejderne, som lederen måske ikke selv er enig i
• Undersøgelse af hvornår mellemlederen er tilfreds med sin egen ledelse, og hvordan mellemlederen i højere grad bliver i stand til at vurdere sine egne ledelsesresultater – særligt når det drejer sig om resultater af mere kvalitativ karakter
• Skismaet mellem at være mellemleder og fagperson. Hvordan balancerer man mellem de to roller?

Oplægsholder
Oplægsholder er Birgitte Nortvig, selvstændig konsulent og ekstern lektor ved DTU, forfatter til bogen “Rådgiverhåndbogen – værktøjer og metoder til værdiskabende rådgivning”. Hun har gennem de seneste 20 år bl.a. arbejdet med relationer og kommunikation og ledelse, med strategiske udviklingsprojekter, supervision og organisatoriske rådgiveruddannelser.

Målgruppe
Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer, der har ledelsesansvar.
Det er gratis at deltage for medlemmer.

Praktisk
Dørene bliver åbnet kl. 8.00, hvor der serveres kaffe/te og en croissant, inden selve morgenmødet starter kl. 8.30.

Da morgenmødet afholdes i samarbejde mellem en række organisationer, er det nødvendigt, at vi oplyser dit navn og arbejdssted til den arrangerende organisation. Dermed udveksler vi også oplysning om dit fagforeningsmedlemskab. Ved din tilmelding giver du tilladelse til, at vi kan udveksle disse oplysninger. Oplysningerne udveksles udelukkende med den arrangerende organisation og slettes af denne efter morgenmødet er afholdt. Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage i form af at framelde dig morgenmødet.

 

Møderækken ”Inspiration og værktøjer til dig som er leder” er et samarbejde mellem DM (Dansk Magisterforening), Forbundet Kommunikation og Sprog, Dansk Journalistforbund, Dansk Psykolog Forening, Den Danske Dyrlægeforening, JA, ATO (Ansatte Tandlægers Organisation), Bibliotekarforbundet og FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere) 

Arkivfoto: Ulrik Jantzen