Gratis

Morgenmøde for ledere: Det uløselige

Tid

6. marts 2019 9:00 - 11:00
Tilføj til kalender2019-03-06 9:00:002019-03-06 11:00:00Europe/CopenhagenMorgenmøde for ledere: Det uløseligeÅboulevarden 23, 8000 AarhusFAOD m.fl.

Sted

Akademikerhuset
Åboulevarden 23, 2.sal
8000 Aarhus C

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

FAOD m.fl.

Tilmeldingsfrist

23. februar

Morgenmøde for ledere:  At løse det uløselige problem
I forbindelse med sin Ph.D. udviklede Claus Springborg en metode til at løse ledelsesmæssige problemstillinger, som ledere selv opfatter som uløselige. Kernen i metoden er at arbejde med den måde, man som leder ubevidst strukturerer sin opfattelse af en problemstilling. Ved at se problemerne som analoge til fysiske oplevelser som f.eks. at flytte noget, der giver modstand, at bære noget eller at få noget til at bevæge sig i en bestemt retning. Metoden er baseret på nyere kognitionsforskning, der viser, at vi netop grounder mere abstrakte tanker i den slags fysiske anologier.

I oplægget får vi præsenteret metoden gennem en række konkrete eksempler på, hvordan ledere fik løst problemer, som de i flere år havde ansat for at være uløselige. Dernæst får deltagerne mulighed for at afprøve metoden på en egen og helt konkret problemstilling, som man ikke ved, hvordan man skal tackle. Gennem et par enkelte øvelser kommer deltagerne til at undersøge, hvilke fysiske oplevelser, de ser deres egen problemstilling som parallel til.

Der bliver også plads til diskussion af metoden og til videndeling omkring ledelsesmæssige problemstillinger.

Vi åbner dørene kl. 8.30 og serverer kaffe/te og en croissant, inden vi starter morgenmødet.

Oplægsholder
Claus Springborg er Ph.D. fra Cranfield School of Management. Han er ekstern lektor ved CBS, og han er blevet inviteret som ekspert til bl.a. IEDC Bled School of Management i Slovenien og Dauphine University i Paris. Han er forfatter til bogen “Sensory Templates and Manager Cognition“, som udkommer foråret 2018 på forlaget Palgrave Macmillan.

Målgruppe
Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer, som har ledelsesansvar. Det er gratis at deltage for medlemmer.

 
Møderækken ”Inspiration og værktøjer til dig som er leder” er et samarbejde mellem DM (Dansk Magisterforening), Forbundet Kommunikation og Sprog, Dansk Psykolog Forening, Den Danske Dyrlægeforening, JA, ATO (Ansatte Tandlægers Organisation), Bibliotekarforbundet og FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere) 

Illustration: Co-Creation Cards af Silje Kamille Friis