Gratis

Medlemsfest 2018!

Tid

21. september 2018 16:00 - 23:00
Tilføj til kalender2018-09-21 16:00:002018-09-21 23:00:00Europe/CopenhagenMedlemsfest 2018!Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus CFAOD

Sted

Institut for (X)
Skovgaardsgade 5C
8000 Aarhus C

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

FAOD

Forbundet Arkitekter og Designere inviterer alle medlemmer til fest hos Institut for (X) på Godsbanens arealer i Aarhus den 21. september.

Vi skal besøge nogle af Institut for (X)’ mange små iværksættere og høre mere om planerne for den nye arkitektskole, som skal bygges på området inden længe.

Der vil være mad og drikke rundt om på pladsen, DJ og bar til slut.

Glæd dig!

OBS: Som altid kan du søge om befordringsgodtgørelse (billigste togbillet). Vi har desværre ikke kunnet fylde en bus fra København og Odense, men du kan få din togbillet refunderet, så der er ingen undskyldning for at blive hjemme:)  

PROGRAM – med forbehold for ændringer

Kl. 16:00 – 18:00 – Fredagsbar i A-Husets hal

kl. 17:00-17:45 – Mulighed for at få en guidet tur i området. Se fx hvor den nye Arkitektskole skal bygges. Ved Eske Bruun, indehaver af arkitektvirksomheden Kondens 

Kl. 18:00 – Formandens tale ved Peter Toftsø

Kl. 18:15 – Kort om Institut (X) ved Mads Peter Laursen, daglig leder.

Kl. 18:30-20:30 – Gå på opdagelse og mød nogle af instituttets iværksættere. Ildstedet leverer maden og Aarhus Volumen står bag baren og musikken i A-hallen. Hos plantecafeen Plukk kan du få god kaffe og en snak med beboerne i arkitektur- og designfællesskab Tetris, som viser deres projekter frem. Du kan fx møde Spant Studio  som bl.a. har en finger med i indretningen af den nye arkitektskole i Aarhus.

Kl. 20:00-23:00 – musik og bar i A-husets hal ved Aarhus Volume.

Som en ekstra overraskelse forlænges udstillingen Gone Fishing – arkitektur – design – kunst af TEMBO Arkitektur etc.

 Om Institut for (X)
Syd for de ombyggede og renoverede godsbanebygninger arbejder Institut for (X) i gamle DSB-bygninger. Institut for (X) er en dynamisk, kulturel platform for unge entreprenører, designere, musikere, kunstnere og håndværkere, der sammen udgør et fællesskab af projekter. Da det først åbnede, var det som et enkelt galleri i 2009 skabt af et kreativt fællesskab ved navn Bureau Detours. I dag er mere end 50 virksomheder, 90 studier og mindst 250 aktive medlemmer med til daglig at redefinere, hvad x’et står og kan stå for.

Godsbanekvartetret er ejet af kommunen og alle brugere betaler en husleje. Administrationen er reduceret til et absolut minimum og alle hjælper til med viceværts-opgaverne. Udeområderne og parkerne er offentlige og alle inviteres til at bruge og co-programmere dem. 
Læs mere om Institut for (X) her

Om Godsbanen
Kulturproduktionscenter Godsbanen åbnede i marts 2012 i den gamle godsbanegård i Skovgaardsgade. Her kan alle byens borgere styrke og udvikle sine kulturelle kompetencer uanset hvilket niveau man befinder sig på, og her er faciliteter til alle aspekter af kulturproduktion – fra spirende idé til færdigt produkt.
Læs mere om Godsbanen her

New Aarch
Den ny skole til Arkitektskolen Aarhus skal bygges på Godsbanearealerne, som pt huser Institut for (X). Forventet indflytning er ultimo 2020.
Læs mere om projektet her