Gratis

Kunstig Intelligens i bygninger

Tid

9. december 2019 16:45 - 20:30
Tilføj til kalender2019-12-09 16:45:002019-12-09 20:30:00Europe/CopenhagenKunstig Intelligens i bygningerKalvebod Brygge 31-33 1780 København VIDA Byg Sj.

Sted

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

IDA Byg Sj.

Tilmeldingsfrist

d. 6. december

Fremover kan kunstig intelligens reducere bygningers energiforbrug, men der er også andre fordele der kan høstes. Forbindelse med driften og vedligeholdelsen kan udnyttelse af eksisterende data medføre til bedre tilfredshed fra brugerne og styr på driften

 

Beskrivelse

Program:

Kl 16:45 Kaffe/te

Kl 17:00 Indledning og dagens program ved IDA Byg Sj. Keld Olsen

Kl 17:05 Kunstig intelligens og reducerer bygningers energiforbrug v/ Henrik Madsen, DTU Compute

Kl 17:50 Potentiale for brugen af IoT sensorer til optimering af bygningsdrift v/ Marie Wolsing, Cowi A/S

Kl 18:30 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl 19:00 Data EnergyLab på Teknologisk Institut v/ Vagn Holk Lauridsen, Teknologisk Institut

Kl 19:45 Desigo CC v/ Niels Friis Nielsen, Siemens

Kl 20:30 Tak for deltagelse.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

 

Uddybning af program:

Kunstig intelligens og reducerer bygningers energiforbrug

v/ Henrik Madsen, DTU Compute

De kommende år skal Danmark gennemgå en omfattende grøn transformation. Politisk er der flertal for en CO2-reduktion på 70 pct. i år 2030, og Danmark har tilsluttet sig den internationale klimaaftale, arisaftalen. Løsningerne er stadig ukendte, men energieffektiviseringer og –renoveringer rummer et enormt potentiale. For opvarmning af bygninger står for 40 pct. af vores energiforbrug, og særligt i den ældre bygningsmasse er der store gevinster at hente ved at renovere. Over 80 pct. af bygningerne er mere end 20 år.

Men de nuværende metoder til at planlægge og udføre energieffektiviseringer, herunder metoderne til atudpege de relevante bygninger, hænger fast i gammel vanetænkning og mangel på ny teknologi, og de trænger til et eftersyn.

 

Potentiale for brugen af IoT sensorer til optimering af bygningsdrift

v/ Marie Wolsing, Cowi A/S

“Bygninger ses i dag ofte at have et “performance gap” mellem beregnet energiforbrug og aktuelt energiforbrug, hvilket bl.a. kan skyldes utilstrækkelig monitorering af bygningsinstallationerne efter bygningen er taget i brug. Dette specialeprojekt fra DTU har undersøgt potentialet for brug af billige, trådløse IoT sensorer til automatisering af commissioningprocessen i form af opsamling af data og optimering af drift på bygningsinstallationer.”

 

Data EnergyLab på Teknologisk Institut

v/ Vagn Holk Lauridsen, Teknologisk Institut

 

Desigo CC

v/ Niels Friis Nielsen, Siemens

Den digitale tvilling. Hvordan udnytter vi de data vi allerede har, til at skabe en digital tvilling af vores bygninger. BIM modeller giver os en enestående mulighed for at kunne visualisere hvordan vores bygninger virker i forskellige situationer og Siemens viser hvordan deres management platform Desigo CC er hjertet i at kunne styre bygningen.

 

Arrangementet udbydes i samarbejde med Energiforum Danmark, House of Energy, InfinIT – Innovationsnetværk for IT, InnoBYG og Forbundet Arkitekter og Designere.

 

 

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her > Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

 

Antal pladser 40