Medlemsrabat

Digitale arbejdsmarkeder – fra jobs til opgaver

Tid

22. september 2020 18:15 - 20:00
Tilføj til kalender2020-09-22 18:15:002020-09-22 20:00:00Europe/CopenhagenDigitale arbejdsmarkeder – fra jobs til opgaverse på hjemmesidenFolkeuniversitetet

Sted

Folkeuniversitetet
Læderstræde 34, 2. sal
1201 København

Pris for medlemmer

50 kr

Arrangør

Folkeuniversitetet

ARRANGEMNTET ER AFLYST

Digitaliseringen af arbejdet skubber til, hvordan arbejdsmarkederne i den vestlige verden grundlæggende er skruet sammen i disse år. På den ene side accelereres automatiseringen af arbejdet – det betyder ændringer i, hvilke jobfunktioner, der er brug for. På den anden side bevæger vi os med digitaliseringen frem mod (eller tilbage til) akkord- og stykarbejde via digitale platforme. Med andre ord: Vi bevæger os fra en jobøkonomi til en opgaveøkonomi. Det rejser naturligvis spørgsmålet om, hvorvidt vi kan regulere opgaveøkonomien på den måde, som vi har været vant til i den vestlige verden med forhandling af overenskomster og aftaler.

I sit oplæg diskuterer Anne Ilsøe muligheder og udfordringer ved en aftaleregulering af opgaveøkonomien på baggrund af konkrete eksempler.

Oplægsholder
Anna Ilsøe er lektor og ph.d. ved FAOS – Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier under Københavns Universitet.

Målgruppe
Alle medlemmer er velkomne.

Arrangør
Folkeuniversitetet i København i samarbejde med ATO, FAOD samt Forbundet Kultur og Information.