Inspiration hjem i stuen

Hvor kan jeg få viden og inspiration, når kurser og andre arrangementer er aflyst?

Hjemmearbejdspladsen er blevet hverdag for de fleste og det kan være en udfordring at fastholde motivationen og koncentrationen alt efter hvilken hverdag, du har med hjemmeskole, ændrede deadlines, virtuelle arbejdsmøder osv. Har du tid og overskud til at søge ny inspiration – eller har du bare brug for en pause fra mailboksen og opvasken – så kig med herunder, hvor vi har samlet en række digitale tilbud til dig.

Online kurser

Benyt dig af vores samarbejdspartneres online kurser. Alle kursusvirksomheder arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde alternative online kursus-muligheder.
Hos FutureCompany kan du fx tilmelde dig kurser i Indesign, Instagram eller Rhino. Tjek udvalget ud her
Som medlem af FAOD får du 10% rabat på online-kurser hos FutureCompany
 
Find alle samarbejdspartnere her og hold øje med de enkelte virksomheders hjemmesider. Der kommer hele tiden nyt.
  
AKA live events
Er du medlem af Akademikernes A-kasse kan du benytte dig af de mange online muligheder, AKA tilbyder. Deltag fx i et online Linked In kursus eller lyt til en podcast om jobsøgning. Se alle mulighederne her.

SKAT: Ny virksomhed og andre webinarer
Har du egen virksomhed, så kan du få pudset momsregler mv. af ved at se nogle af SKATs optagede webinarer. Du kan finde dem alle her

Online fag på Erhvervsakademi Aarhus 
Måske det er en god ide for dig og din virksomhed at bruge den nuværende krise til at vende mere styrket tilbage med et kompetenceløft? Virksomheder kan lige nu sende medarbejdere på uddannelse, mens de får lønkompensation som hjemsendte. Selve deltagergebyret kan ofte betales via kompetencefonde. Ellers kan det betales via den statslige omstillingsfond, hvis den enkelte medarbejder lever op til de 5 krav fra denne fond. Læs mere her og find ud af, om du har mulighed for at benytte dig af disse tilbud om efteruddannelse hjemmefra.

Arkitektur og design

BLCview
Byggeriets Ledelsescenter har samlet en inspirerende og lærerige indlæg inden for byggeri, lederskab, digitalisering og procesoptimering på BLCview™.
Se dem her ganske gratis.

DR: Vi bygger det væk
Savner du arkitekturoplevelser i disse coronatider, kan du dykke ned i DR’s programserie ”Vi bygger det væk”, som undersøger innovative måder at tænke bæredygtighed ind i arkitekturen. Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg har ydet støtte til produktionen af serien. Se serien på dr.dk her.

Cph.dox
Cph:dox har rykket festivalen over på den digitale platform. Gå på opdagelse i programmet og find inspiration. Se fx film om modedesigneren Martin Margiela “Martin Margiela – in his own words” og “Rebeccas Rum” om den danske iværksætter Rebecca Vera Stahnke.

DAC og Designmuseum Danmark
Er du ved at få karantænekuller og savner nogle kulturoplevelser, har Dansk Arkitektur Center og Designmuseum Danmark flere digitale tilbud, som du kan opleve hjemmefra – eller ude i det fri (med god afstand til andre selvfølgelig). Læs mere her

KADK online

I løbet af foråret 2020 præsenterer KADK en forelæsningsrække om modernisme og samtidsarkitektur. På grund af den aktuelle situation fungerer KADK som en virtuel uddannelses- og forskningsinstitution, og præsentationerne vil derfor kunne ses på hjemmesiden. I denne forelæsning vil lektor ved Bygningskunst og Kultur, Martin Søberg, fortælle om modernisme og dekonstruktion. Find forelæsningerne her

Søg fonde

Herunder kan du se et udpluk af de mange fonde, du som arkitekt eller designer kan søge. Vi har samlet en længere liste af relevante fonde på vores hjemmeside her. Listen opdateres løbende.

Dreyers Fond
Fonden kan støtte arkitektoniske forstudier, men ikke byggeri. Arkitektstuderende kan komme betragtning efter 2/3 gennemført studie. Arkitektstuderende kan søge støtte til praktik og udvekslingsophold

Ansøgningsfrist 15. juli 2020

 

Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond
Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond giver legat til Udlandsophold, dvs. praktik-/studieophold, forskningsophold, bacheloruddannelse, kandidatuddannelse. Ph.d. eller LLM. Ansøgeren skal være akademisk dygtig, dvs. et karaktergennemsnit på minimum 8 og have en god anbefaling fra en anerkendt fagkyndig person/vejleder/professor eller lignende. Der vil blive taget hensyn til ansøgerens sociale forhold og dokumenteret økonomisk trang.

Ansøgningsfrist: 15. september 2020

Sidst redigeret: 4. juni 2020