Medlemsrabat

Cirkulær økonomi i byggeriet

Tid

16. september 2019 8:30 - 16:30
Tilføj til kalender2019-09-16 8:30:002019-09-16 16:30:00Europe/CopenhagenCirkulær økonomi i byggerietse på hjemmesidenIDA Byg Sj.

Sted

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Pris for medlemmer

400 kr

Arrangør

IDA Byg Sj.

Sådan styrker vi cirkulær økonomi i byggeriet
De kommende 40 år vil vi bygge mere på grund af større velstand end vi har bygget indtil nu i hele menneskehedens historie. Det kræver, at vi tænker radikalt anderledes. Cirkulær økonomi er nøgleordet – også i byggebranchen.

På denne Konference ser vi på mulighederne lige fra forskningen til udførelsen. Der bliver flere krav til at passe på ressourcerne, således at materialer kan genbruges i samme eller nye produkter. Dette kræver udvikling af nye tanker hos forskningssteder, virksomheder og udførende.

Verdens befolkning bruger alle de ressourcer, som planeten kan nå at reproducere på et helt år. Byggebranchen forbruger i dag 40 procent af verdens ressourcer og skaber derfor en tredjedel af verdens affald og er på den måde i høj grad en del af problemet.

Den større opmærksomhed på ressourceforbrug og et ansvar for de kommende generationer stiller nye krav til bygherrer og nyt byggeri, der i højere grad skal tænke ansvarlighed over for jordens ressourcer sammen med økonomi.

I sommeren 2017 barslede regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi med sine 27 anbefalinger. Anbefalingerne udstikker kursen for nye grønne forretningsmodeller og et reduceret ressourceforbrug, der skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne.

Medarrangører på arrangementet er InnoBYG, SBI, DI Byg, Dansk Byggeri. samt Forbundet Arkitekter og Designere.
Er du medlem af InnoBYG kan du deltage til medlemspris. Du skal blot sende en mail til hbo@ida.dk med navn, tlf. nr. samt adresse hvortil faktura skal sendes.

Program

Kl 8:30 Registrering samt morgenmad

Kl 9:00 Indledning v/ Thomas Damkjær Petersen, IDAs formand og Lisbet Ottesen, DTU Byg

Kl 9:10 Om udvikling af fælles forståelse og standarder for cirkulær økonomi i byggeriet v/ Tine Lange, Responsible Assets

Kl 9:35 Viden som værktøj i omstillingen til den cirkulære økonomi, InnoBYG v/ Katrine Hauge Smith, Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut

Kl 10:00 Anvendelse af affald som ressource i forskellige byggematerialer – nyt fra forskningen v/ unge PhD studerende komme og fortælle om deres forskningsprojekter, navne følger, DTU Byg, Institut for Byggeri og Anlæg

Kl 10:30 Pause med kaffe/te

Kl 10:45 Anvendelse af affald som ressource i forskellige byggematerialer – nyt fra forskningen v/ unge PhD studerende komme og fortælle om deres forskningsprojekter, navne følger, DTU Byg, Institut for Byggeri og Anlæg

Kl 11:35 Cirkulær produktion af byggematerialer v/ Jakob Orbesen, DI Byg

Kl 12:00 Frokost

Kl 12:45 Udvikling af nye bygningskomponenter v/ Jan Karlshøj DTU Byg, Design og processer

Kl 13:10 Bygherrens rolle, totaløkonomi og bæredygtighed v/ Kim Haugbølle, SBI

Kl 13:35 Materialer og implementeringen af dem i byggeriet, Arkitekter v/ Aleksander G. Kongshaug, 3XN

Kl 14:00 Livscyklusperspektivet som styrkelse af cirkularitet i byggeriet v/ Gitte Gylling Hammershøj Olesen, Rambøll

Kl 14:25 Entreprenørens synsvinkel på cirkulært byggeri v/ Anders Sørensen, Enemærke & Petersen

Kl 14:50 Pause med eftermiddagsbuffet

Kl 15:10 Plast som fremtidens bæredygtige byggemateriale v/ Michael Bayer Thomsen, Letbæk Plast

Kl 15:35 Mulighederne fremover v/ Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri

Kl 16:00 Debat i salen, styret af Lisbet Ottesen, DTU Byg

Kl 16:20 Konklusion og hvordan kommer vi videre v/ Lisbet Ottesen, DTU Byg

Kl 16:30 Tak for i dag

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.


Praktisk
Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto. Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.