Gratis

Gamle ejendomme trænger til en energirenovering

Tid

18. august 2020 16:45 - 20:30
Tilføj til kalender2020-08-18 16:45:002020-08-18 20:30:00Europe/CopenhagenGamle ejendomme trænger til en energirenoveringIDA Mødecenter Kalvebod Brygge 31 - 33 1780 København VIDA Byg Sj.

Sted

København

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

IDA Byg Sj.

Tilmeldingsfrist

d. 14. august
 

En bæredygtig fremtid stiller særlige krav til byggebranchen. Fremtidens byggeri skal nemlig kunne skilles ad, så komponenter og materiale kan bruges igen og igen. Samtidig skal løsningerne udlede så lidt CO2 som muligt. På dette arrangement ser vi på renovering af eksisterende byggeri, som fremover vil være et stor området for byggesektoren.

Regeringen har i september 2018 lanceret en strategi for genbrug og cirkulær økonomi, hvor bygge- og anlægsbranchen skal være en af de centrale aktører. Også Europa-Kommissionen har i december 2015 vedtaget en handlingsplan for cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi, også kaldet fra vugge til vugge, bygger på genbrug af byggematerialer, helst på en sådan måde, at materialerne i løbet af deres livscyklus ikke mister værdi, men tværtimod beholder sin værdi, eller endda øger den i takt med, at de bliver brugt igen og igen. Når man taler cirkulær økonomi i byggeriet, er det centralt at det tænkes ind både ved renovering, nedrivning, og ved opførelse af bygninger.

Medarrangører er InnoBYG, DI Byg samt Forbundet Arkitekter og Designere.

 

PROGRAM:

kl 16:45 kaffe/te

Kl 17:00 Indledning v/ Marianne Jakobsen, InnoBYG og Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Kl 17:05 Nødvendigheden af grån løsninger Arkitekt v/ Kåre Stokholm Poulsgaard, 3XN

Kl 17:45 Mulighederne ved at udnytte naturlig ventilation v/ Gitte Thorup Tranholm, Windowmaster

Kl 18:15 Forskning og energirenovering projekter og resultater v/ Jakub Kolarik, DTU Byg

Kl 18:45 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl 19:15 REBUS løsninger får bæredygtige renoveringer til at ske v/ Martha Katrine Sørensen, Teknologisk Institut

Kl 19:45 Hvordan teknologien understøtter udnyttelsen af bygninger og samtidig giver brugerne en unik oplevelse v/ Niels Friis Nielsen, Siemens

Kl 20:30 Afslutning ved v/ Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk

 

Læs mere her

 

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her > Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom eventuel afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen