Gratis

Boost din Business – kopiering

Tid

24. september 2020 9:00 - 11:00
Tilføj til kalender2020-09-24 9:00:002020-09-24 11:00:00Europe/CopenhagenBoost din Business – kopieringse på hjemmesidenDesign Denmark

Sted

Online via zoom

Pris for medlemmer

Gratis

Arrangør

Design Denmark

Boost din Business – Hvordan kommer vi kopiering til livs? 

Hvem vinder og hvem taber, når danske kopisager vurderes og afgøres i det nuværende retslige system, og vil man i designbranchen nogensinde helt kunne undgå kopiering?

Når inspiration, mesterlære, tradition og modestrømninger er og altid har været grundlæggende elementer i en kreativ proces, er det nødvendigt at skabe en bæredygtig forretningsmodel og blive skarpere på spørgsmålene:

• Hvilke muligheder har designere og hvor går det galt, når det går galt?
• Vil man nogensinde kunne komme den ødelæggende kopiering til livs – og hvis ikke, hvordan sikrer vi os så, at det aldrig må kunne betale sig at kopiere overlagt?

En række nylige domme fra danske domstole – inklusiv dommene i sagen Salling Group versus Anne Black i Østre Landsret samt sagen Ilse Jacobsen i Højesteret – har gjort det tydeligt, at der er en uoverensstemmelse mellem, hvor retssystemet trækker grænsen for hvad der er skadeligt for designerhvervet, og hvor designbranchen selv ser ødelæggende effekter fra markedsføring af kopier.

Vær med til at starte samtalen om, hvordan vi bedst beskytter designeres kreative og økonomiske investeringer, hvordan designeres arbejde skaber værdi for Danmark og hvordan retssystemet bedst understøtter forretningsmodeller baseret på udviklingen af originale designs, når Design denmark sammen med Stina Teilmann-Lock, Lektor, phd. fra Copenhagen Business School byder på Boost din Business om bæredygtige forretningsmodeller.
Kom med og tag del i debatten. Det må aldrig kunne betale sig at kopiere.

Arrangementet er gratis for medlemmer af Design denmark, studerende på CBS og medlemmer af FAOD