Jobsøgende

Bliv byplanarkitekt

Tid

15. januar 2018 -
Tilføj til kalender2018-01-15 :002018-01-15 :00Europe/CopenhagenBliv byplanarkitektNørreport 20, 8000 Aarhus CArkitektskolen Aarhus

Sted

Arkitektskolen Aarhus
Nørreport 20
8000 Aarhus C

Medlemspris

19.500 kr, obs: for ledige

Arrangør

Arkitektskolen Aarhus

Frist

15. januar

Byplanlægger

– 10-ugers kursus til dig, der ønsker at søge job i en kommune eller et rådgivningsfirma

Er du ledig og kunne du tænke dig at arbejde som byplanlægger i en kommune eller et rådgivningsfirma, som arbejder med fysisk planlægning, så er Byplanlægger lige et
kursus for dig!

Kurset har til formål at professionalisere ledige arkitekter og ledige fra beslægtede uddannelser til netop at varetage den type jobs.
Gennem kurset får du konkret viden og metoder, der vil gøre dig i stand til at foretage målrettet og kvalificeret jobsøgning til stillinger som byplanlægger.

Kurset fokuserer på fem grundlæggende elementer:

 • Professionen
  Hvordan er det at arbejde som byplanlægger? Hvordan kan du bruge dine faglige kompetencer som ansat i en planafdeling? Hvilke arbejdsopgaver er der? Hvordan er
  den politiske og økonomiske virkelighed i
  det kommunale planlægningsarbejde?
 • Rammerne
  Introduktion til planloven og dens elementer. Hvorfor har vi en planlov? Hvad består den af? Hvilke andre regler og love end planloven påvirker byplanlægningen?
 • Demokratiet
  Som planlægger indgå du i en demokratisk proces, hvor inddragelse af borgere og interessenter spiller en stor rolle. Du bliver derfor introduceret til det lovmæssige grundlag og til forskellige principper og metoder til borgerinddragelse.
 • Planlægningsprocessen
  Hvordan forløber en typisk planproces? Du får kendskab til den politiske og administrative proces samt til samarbejdet med bygherrer og rådgivere.
 • Lokalplanen
  Kurset fokuserer særligt på lokalplanen. Med udgangspunkt i konkrete cases og øvelser bliver du introduceret til de grundlæggende værktøjer og metoder, som benyttes
  i lokalplanlægningen. Ud over en grundlæggende introduktion til de forskellige elementer i en lokalplan får du øvelse i skitsering af bebyggelsesplaner.

Studieform
Byplanlægger er et ti ugers fuldtidskursus med forberedelse. Undervisningen foregår på Arkitektskolen Aarhus. I kursets 6.-9. uge er du i praktik i en kommune eller i et privat rådgivningsfirma. Her vil du arbejde med en aktuel planlægningsopgave, som har relevans for det pågældende praktiksted. Opgaven vil danne udgangspunkt for en fælles drøftelse og gennemgang i kursets sidste uge. Der udstedes kursisbevis ved gennemført kursus.

Målgruppe og adgangskrav
Arkitekter og beslægtede faggrupper med en relevant, lang videregående uddannelse på bachelor eller kandidatniveau kan deltage i kurset.
Kurset koster 19.500 kr., men der er mulighed for, at dit lokale jobcenter kan bevilge dig gratis deltagelse.

Ved egenbetaling kontakt studiekoordinator Monica Mikkelsen: mm@aarch.dk
Kursusstart: 1. marts 2018.

Hvem underviser?
Henrik Stjernholm er uddannet arkitekt, tidligere stadsarkitekt i Vejle Kommune og har lang erfaring med kommunal planlægning. Han har således en dyb indsigt i spændet fra lokal- til kommuneplanlægning, i samspillet med andre faggrupper og i de politiske processer.

Martin Odgaard er arkitekt og adjunkt i by- og landskabsplanlægning. Han har en ph.d. grad i arkitektur – på baggrund af en afhandling om by- og landskabsplanlægning. Har desuden bred erfaring inden for lokal- og landskabsplanlægning fra såvel kommuner som rådgivervirksomhed. Martin er faglig leder af kurset og vil være den primære
underviser.

Tom Nielsen er arkitekt og professor i by- og landskabsplanlægning. Han er forfatter til flere planlægningsteoretiske publikationer og har erfaring som rådgiver og konsulent i en lang række planlægnings- og byudviklingsprojekter.

Hertil kommer en række oplægsholdere fra stat og kommuner samt rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomheder, der vil bidrage med specialviden.

Kompetencer og adgangskrav
For at deltage i kurset skal du have en relevant uddannelse. Eksempelvis som arkitekt, landskabsarkitekt, landinspektør, geograf eller lignende. Er du ledig, er der mulighed for at dit lokale jobcenter kan bevilge dig gratis deltagelse. Kontakt dit lokale jobcenter for at høre nærmere eller henvend dig til studiekoordinator Monica Mikkelsen, mm@aarch.dk

Læs mere her

Illustration: Viborg Baneby. Vinder af Byplanprisen 2017
Illustration fra Vandkunstens vinderprojekt