Nyt fra branchen

Design denmark får ny adm. direktør og bestyrelsesformand

Abelone Varming er ny administrerende direktør for Design Denmark

Design denmark har fundet sin nye direktør i inderkredsen af sekretariatet. Abelone Varming, tidligere udviklingsdirektør i Design denmark tiltræder som Adm. Direktør i foreningen. Samtidig er Lotte Lyngsted Jepsen valgt til ny bestyrelsesformand.

At valget faldt på Abelone Varming (49 år) som direktør er en naturlig forlængelse af at Abelone, efter 5 år i bestyrelsen og 3 år som designfaglig næstformand i foreningen, tiltrådte som udviklingsdirektør i februar 2017. Abelone selv er uddannet fra Designskolen (KADK), hvor hun også har været tilknyttet som underviser. Abelone har i 19 år været partner i designtegnestuen Punktum Design samt i mange år været kursus ud- og afvikler for selvstændige designere.

– Jeg har, efter i mange år at have arbejdet med at promovere og brande det øvrige erhvervsliv, nu vendt fokus mod egne rækker, min egen branche, designernes branche. Hvordan promoverer vi os? Hvordan gør vi vores arbejde og designs effekt tydeligere og mere udbredt. Jeg tror jo på, at verden skal – ikke kun reddes, men også forbedres via design, designtænkning og designmetoder, siger Abelone

Og fortsætter om sin nye stilling:

– Jeg glæder mig til at stå i spidsen for et dygtigt og arbejdsomt sekretariat og sammen med dem fremme vores medlemmers interesser og udbrede forståelsen for og brugen af design. Det er det det handler om. Det er det vi kommer til at fokusere på. At professionalisere, at promovere og skabe potentiale, både for vores medlemmer og for foreningen som helhed. Design denmark er et must for Danmark, hvis vi rettelig skal blive ved med at kunne kalde os designnation. Og det vil vi og det skal vi.

Lotte Lyngsted Jepsen er ny bestyrelsesformand for Design Denmark

Ny formand

Lotte Lyngsted Jepsen (40 år) har siddet i bestyrelsen det sidste år og er co-founding partner i det designdrevne innovationsbureau Hatch & Bloom, hvor hun gennem de sidste 10 år har arbejdet med service design og design tænkning for nationale og internationale kunder. Før det har hun været ansat ved Designit, og ved siden af sit arbejde har hun fungeret som mentor for både start-ups og SMV’er. Hun har en baggrund som interaktionsdesigner fra Informationsvidenskab Aarhus Universitet (AU).

Lotte glæder sig til at trække i arbejdstøjet som ny bestyrelsesformand. Om sin nye position siger hun:

– Der har aldrig før været så stor interesse for den danske designtradition og metode som nu, og udlandet vender blikket mod os for at vide og lære mere. Det momentum skal vi, som nation forstå at udnytte til at skabe endnu flere og relevante jobs og opgaver for danske designere og designvirksomheder både nationalt og internationalt, og derfor er det vigtigt at vi har en stærk og relevant brancheforening. Som bestyrelsesformand, og sammen med en rigtig kompetent og dygtig bestyrelse og sekretariat, vil jeg arbejde for at gøre vores forening attraktiv for endnu flere medlemmer så vi kan vokse. Vi er stærkere sammen, og jo flere medlemmer vi er, jo bedre kan vi arbejde for at skabe mere opmærksomhed, interesse og vækst i vores branche