Nyt fra branchen

De sætter turbo på unge talenter

Metalbandet VOLA blev i 2019 en del af Kunstfondens karriereprogram. Foto: Simon Læssøe.

Kunstfonden giver igen i år de mest talentfulde unge kunstnere og kunstnergrupper inden for alle kunstarter mulighed for at blive en del af et karriereprogram.

Nu kan unge kunstnere søge om at blive en del af det toårige udviklingsprogram ”Den unge kunstneriske elite”. Programmet skal sætte fart på udviklingen herhjemme og internationalt for unge talenter inden for arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik og scenekunst og krydsfelterne mellem dem, skriver Kunstfonden i nyhederne.

”Den unge kunstneriske elite” kan give ro til kunstnerisk udvikling, siger musikeren Lydmor, der blev udvalgt til karriereprogrammet i 2018:

Jeg søgte, fordi jeg gerne ville udvikle mig og godt kunne tænke mig noget økonomi, der kunne gøre mig lidt mindre nervøs for, om det lige havde mainstream-appel. Så jeg kunne fokusere lidt mere på at lave store og interessante værker.
”Den unge kunstneriske elite” består af et individuelt kunstnerisk karriereforløb planlagt i fællesskab med erfarne konsulenter. Blandt andet kan kunstnerne fokusere på at få fodfæste på nationale eller internationale kunstscener.

 

Arkitektgruppen Archival Studies
Arkitektgruppen Archival Studies, der siden januar i år har været en del af programmet, har under deres udviklingsforløb arbejdet på udgivelser.

Archival Studies skaber en bog om deres byggesystemer, et online arkiv og en udstilling om materialer og teknikker.

 

På tværs af grænser
Ved sidste års uddeling blev 16 talenter del af ”Den unge kunstneriske elite”.

De arbejder på tværs af genreskel, på danske og internationale kunstscener og med kunst for blandt andre børn og unge.

I år planlægger Kunstfonden at udpege 15-20 nye navne.

Der er ansøgningsfrist 2. september 2020.

 

Læs om karriereprogrammet “Den unge kunstneriske elite”

Læs ansøgningsvejledningen og ansøg