Nyt fra branchen

Dansk klimadesign udstilles for globale ledere

Sanne Bøckhaus' fortovsbelægning, der kan aflede vand.

KADK står bag udstilling med 29 bud på løsninger af klimaudfordringen, når den globale organisation C40 Cities samler borgmestre og ledere fra op mod 100 af verdens største byer i København til klimatopmøde.

De bedste af KADK’s mange bud på klimaløsninger bliver vist frem til efteråret samtidig med, at ledere fra verdens største byer er i København til klimatopmøde, skriver KADK i en pressemeddelelse.

Fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybryd, en film om, hvordan Danmarks landskab kan udvikle sig i takt med, at vandet stiger, og app’en ”MEAT-challenge”, der skal hjælpe især mænd til at minimere deres kødforbrug.

Det er blot nogle af de 29 bud på løsninger af klimaudfordringen, som studerende og forskere fra KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, udstiller fra 6. september til 15. november i KADK’s udstillingshal på Holmen i København.

Danmark er frontløber inden for arkitektur og design rettet imod klimaudfordringer, og efterårets udstilling viser, hvad der er i vente bare lidt længere ude i fremtiden. Samtidig er klima og verdensmål erklærede satsningsområder på KADK. Udstillingen rummer nogle af dansk design, arkitektur og konserverings bedste bud på løsninger.

– Jeg glæder mig meget til at se udstillingen med de mange spændende bud på klimaløsninger, for der er brug for alle kreative kompetencer i kampen for grønne løsninger. Det er ikke kun ingeniører og nye teknologiske klimaløsninger, der kan bidrage til at få has på klimaforandringerne – det kan modebranchen, arkitekturen og kunsten i høj grad også, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

 

Timet udstillingsperiode
Udstillingen er timet efter, at den globale organisation C40 Cities samler borgmestre og ledere fra op mod 100 af verdens største byer i København til klimatopmøde fra 9. til 12. oktober. Her skal de diskutere klimaudfordringen og ikke mindst konkrete løsninger.

– Over halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og byerne står for tæt på tre fjerdedele af verdens energiforbrug. Så det er indlysende, at byer – og dermed arkitekter, byplanlæggere og designere – står med nøglen til at løse mange af udfordringerne. Det har de fleste af vores studerende og forskere allerede arbejdet målrettet på i flere år, og jeg vil ikke tøve med at påstå, at Danmark og KADK er en del af verdenseliten på det her felt, siger KADK’s rektor, Lene Dammand Lund.

KADK er sammen med C40 og Velux vært ved et sideevent til C40-topmødet, ligesom KADK parallelt afholder et ungetopmøde med fokus på klima i samarbejde med FN-byen.

Projekterne på udstillingen er udvalgt af en komité bestående af blandt andre Ida Auken, formand for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg, og meteorolog og klimaforkæmper Jesper Theilgaard.

Udstillingen er støttet af Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond og af Dreyers Fond.