Nyt fra branchen

Dansk Beton efterlyser bæredygtige byggeprojekter

Klimaparken sØnæs i Viborg vandt Bæredygtig Beton Prisen i 2017. Foto: Carsten Ingemann

Dansk Beton søger forbilledlige bæredygtige bygge- og anlægsprojekter til Bæredygtig Beton Prisen, der er en publikumspris.

Dansk Beton leder efter forbilledlige bæredygtige bygge- og anlægsprojekter til Bæredygtig Beton Prisen. Alle kan indstille byggeprojekter til prisen, der er en publikumspris, hvor vinderen findes ved afstemning, skriver Dansk Beton i en pressemeddelelse udsendt gennem Ritzau.

Det er sjette gang siden 2009 at Dansk Beton Bæredygtig uddeler Beton Prisen til et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt.

-Vi leder efter bygge- og anlægsprojekter, hvor beton bruges bæredygtigt. Det gælder både miljømæssigt, socialt og økonomisk. Der er brug for fyrtårnsprojekter, som kan inspirere, som sætter barren højt, og som kan vise vejen mod mere bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen, siger branchedirektør Thomas Uhd, Dansk Beton.

Skal inspirere til mere bæredygtigt byggeri
En undersøgelse blandt Dansk Byggeris medlemsvirksomheder viser, at der er god grund til at sætte skub i bæredygtigt byggeri. Der er i øjeblikket gang i 5.005 byggeprojekter, og heraf er kun 210 af dem bæredygtige. Det vil sige, at kun fire procent af de byggerier, der er i gang, er bæredygtigt byggeri.

– Udviklingen mod mere bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen er kommet for at blive. Derfor er der brug for mere fokus på, hvordan man kan bygge bæredygtigt med beton. Med uddeling af prisen ønsker vi at inspirere til, at flere får øjnene op for det fornuftige i at sætte bæredygtig beton i højsædet, siger Thomas Uhd.

Alle kan indstille kandidater til Bæredygtig Beton Prisen frem til 15. oktober ved at sende en motiveret indstilling. Herefter vil et dommerpanel udpege de nominerede projekter, der efterfølgende kan stemmes på.

Vinderen afsløres 28. marts 2019
Dommerpanelet for Bæredygtig Beton Prisen tæller blandt andre Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder, Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark og arkitekt Julian Weyer fra C.F. Møller Architects.

Kriterierne for de indstillede projekter er bæredygtig brug af beton – miljømæssigt, socialt og økonomisk. At projekterne skal være afsluttet og så må de ikke være mere end fem år gamle. Vinderen afsløres ved en stor prisfest 28. marts 2019.

Tidligere vindere
De tidligere vindere af Bæredygtig Beton Prisen er:

2017: sØnæs i Viborg
2015: Højvandsmuren – Le Mur i Lemvig
2013: Rabalder Parken ved Musicon i Roskilde
2011: DANVA Vandhuset i Skanderborg
2009: Skuespilhuset i København

 

Her kan du indstille projekter