Nyt fra branchen

COBE bag nyt hovedkontor for adidas i Tyskland

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST.

Det danske arkitektfirma COBE med Dan Stubbergaard i front har designet en ny multifunktionel bygning til det verdenskendte sportsbrand adidas’ hovedkvarter i Tyskland.

I år kan det ikoniske sportsbrand adidas fejre sit 70-års jubilæum. Og sidste år kunne det verdenskendte firma med de tre berømte striber åbne dørene op for en yderst opsigtsvækkende og gigantisk ny bygning, der er placeret ved firmaets hovedkvarter, kaldet ”World of Sports”, i byen Herzogenaurach i det sydlige Tyskland.

Bygningen med navnet HALFTIME er designet af COBE og er på samlet set 15.500 kvadratmeter. Udover en kantine til alle hovedkvarterets ansatte indeholder bygningen mødelokaler, konferencecenter og et showroom, hvor firmaets højt profilerede brandambassadører kan komme forbi og se de nyeste design, kollektioner og ideér. Designet er baseret på multifunktionalitet og fleksibilitet, så bygningen konstant kan ændres og justeres til forskelige formål, skriver COBE i nyhederne.

– For at imødekomme de mange interne og offentlige funktioner, som HALFTIME skal indeholde, endte vi med at designe en multifunktionel bygning, der kunne samle så mange af firmaets aktiviteter og funktioner som muligt under ét tag. Det kæmpemæssige, rombeformede tag dækker hele den enorme bygning som et tæppe og sørger for, at både ansatte, besøgende og brandambassadører nu er samlet i samme bygning og kan komme hinanden mere ved, siger COBEs grundlægger og arkitekt Dan Stubbergaard.

 

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST.

 

Badet i lys
Bygningen og i særdeleshed det 8.650 kvadratmeter rombeformede tag består af v-formede bjælker lavet af beton og lukket med glas. Faktisk består en tredjedel af taget af ovenlysvinduer, hvad der får dagslyset til at strømme igennem overalt. Hver bjælke er 16 meter lang, vejer 28 tons, og i alt er der 3,2 kilometer bjælker.

Naturen bliver også trukket indenfor ved brug af naturlige materialer, beplantede vægge, store gulv-til-loft vinduer, otte meter til loftet og vinterhaver med træer og grønne bede rundtomkring i bygningen. Det skaber samlet set en stærk relation mellem det indendørs og udendørs på hele hovedkvarteret og tilbyder adidas medarbejdere og besøgende et optimalt arbejdsmiljø og indendørsklima. Bygningen står desuden til at opnå den internationalt anerkendte LEED-certificering i guldkategorien, der gives til verdens mest bæredygtige byggerier.

 

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST.

Kreative omgivelser
Med HALFTIME har COBE designet et inspirerende, levende og atypisk arbejdsmiljø, der indbyder til kreative og uformelle mødesteder og netværksmuligheder for både medarbejdere, besøgende og ambassadører. For eksempel indeholder bygningen på 12 workshoplokaler, der hver repræsenterer forskellige sportvenues, ligesom en stor eventsal med plads til 1.500 mennesker er designet som en gymnastiskhal med gammeldags ribber på væggene. COBE har desuden designet en stol til byggeriet, the HALFTIME Chair, i samarbejde med danske HAY.

– En vigtig del af projektet var at finde frem til den rette atmosfære, som kendetegner den unikke arbejdskultur hos adidas. Det har vi blandt andet gjort ved at matche de forskellige behov med forskellige sportsgrene, så der både er højt til loftet, plads til store armbevægelser og et humoristisk glimt i øjet. Udover eventsalen udformet som en gymnastiskhal kan man også holde møder på bunden af en blå swimmingpool, i et omklædningsrum eller i adidas´-grundlæggeren Adi Daslers gamle værksted fyldt med forskellige værktøjer, siger Dan Stubbergaard.

 

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST.

HALFTIME er resultatet af en international arkitektkonkurrence afholdt af adidas i 2014 og vundet af COBE.

Bygningen blev officielt indviet 12. oktober 2018, men først nu er billederne blevet frigivet til offentliggørelse.

HALFTIME er COBEs første færdigbyggede projekt i Tyskland.