Nyt fra branchen

Claydies byder på selfies

Foto: Claydies.

Claydies har 20 års jubilæum i 2020 og markerer det med udstillingen ”Selfies” hos Officinet.

Der er ikke slækket på humoren og selvironien i Claydies kommende jubilæumsudstilling, der tager fat i ”selfie-kulturen.” 

På udstillingen ”Selfies” 5.-28. marts på Officinet lader Claydies begrebet inspirere til nye keramiske objekter, som opfordrer publikum til at interagere og fotografere sig selv i og omkring værkerne, skriver Danske Kunsthåndværkere & Designere i en pressemeddelelse.

En ”selfie” er et selvportræt man tager med sin mobiltelefon eller et digitalt kamera og viser frem på de sociale medier. Det er mest af alt en social handling og en måde at dokumentere og dele med andre, hvor man har været, og hvad man har oplevet.
 
Selfie-kulturen er både elsket og hadet og har været genstand for megen kritik; især med det nyligt opståede fænomen ”Museums-selfien”, som har givet anledning til at diskutere måden vi interagerer med kunst på. Det er interessant med den diskussion og søge en balance mellem det masse-kulturelle og det fin-kulturelle.
 
Noget, der kendetegner Selfie-begrebet, er ironi, spontanitet og humor. Værdier som desværre kun sjældent kommer til udtryk i kunst -og museumssammenhænge, da de ikke anses for særligt kultiverede. Ikke desto mindre er det værdier som er alment menneskelige og spændende at arbejde med kunstnerisk. Og netop dette skisma er en af kerneværdierne i Claydies arbejde.
 
De to Claydies
Karen Kjældgård-Larsen er den ene halvdel af Claydies, og er ophavskvinden til MusselMega fra Royal Copenhagen.
Tine Broksø er den anden halvdel af Claydies og underviser desuden i keramik og design på diverse aften- og højskoler.

Læs mere om Claydies

 

 


Om Officinet

Officinet lægger rum til samtidens kunsthåndværk og design i form af udstillinger, artist talks, foredrag og happenings. Her vises årligt 10-12 udstillinger og crossover projekter indenfor kunsthåndværk og design området.

Her demonstrerer professionelle kunsthåndværkere og designere teknikker, udtryk, materialer og koncepter.
Officinet er ejet af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD).