Nyt fra branchen

Christoffersen Weiling vinder tysk arkitekturpris

Foto: Tina Stephansen.

Christoffersen Weiling Architects vinder den prestigefyldte tyske arkitekturpris Iconic Award i kategorien Innovativ arkitektur.

Casa Ry, der er designet som en privat bolig til to personer og deres falke, har netop vundet den anerkendte tyske arkitekturpris Iconic Award i kategorien Innovativ arkitektur, skriver Christoffersen Weiling Architects i en pressemeddelelse.

Huset består af tre længer; en længe hvor boligen er placeret, en længe der fungerer som udhus med værksted samt en hel længe til bygherrens to falkepar. Det designmæssige udgangspunkt for den prisvindende bolig er at etablere et æstetisk og funktionelt hjem, at understøtte udsigten til den nærliggende sø samt at skabe et privat og afskærmet udeareal.

 

Foto: Tina Stephansen.

 

En arkitekturpris med stor betydning
Partnerne i Christoffersen Weiling Architects (CWA), der begge har mange års erfaring fra anerkendte danske tegnestuer, har siden 2017 etableret egen virksomhed og derfor har denne pris stor betydning.

– Vi er meget stolte over denne anerkendelse, siger stiftende partner Niels Christoffersen og hans medstifter Erik Weiling.

– Vi er så heldige at være begunstiget med nogle utroligt ambitiøse og nytænkende bygherrer, der tør følge deres boligdrømme, og hvor vores arkitektoniske svar på deres ønsker nu præmieres. Det er utroligt vigtigt, når man som os tror på at god arkitektur skal tegnes i øjenhøjde med vores kunder.

 

Foto: Tina Stephansen.

I Casa Ry har bygherren udlevet sin drøm om at forene bolig med en passion for falke i et hus, der nyfortolker den velkendte og traditionelle trelængede bondegård med sit karakteristiske saddeltag.

 

Bondegården nyfortolket
Casa Ry er placeret i et naturskønt område på grænsen mellem landsby, det åbne landskab og med udsigt til en nærliggende sø. Netop denne landlige placering samt bygherrens ønsker om tre huse med hver sine funktioner danner baggrund for projektets slægtskab med de typiske bondegårde med tre længer og en central gårdsplads. I Casa Ry nyfortolkes bondegården ved at forenkle og forædle.

Huset fremstår skarptskåret med sin markante saddeltagsprofil og sin detaljering, hvor forstyrrende elementer som tagrender og udluftning er skjulte. Samtidig er husets facader beklædt med cedertræ, der patinerer i smukke gråtoner.

Foto: Tina Stephansen.

Valget af træmaterialer understreger fascinationen af traditionelle længebygninger og forstærker med sin vandrette beklædning husets enkle arkitektoniske udtryk. Også de rustikke og autentiske ladeporte bidrager til Casa Rys autentiske og samtidig moderne nyfortolkning af den trelængede bondegård.

 

Foto: Tina Stephansen.

Indenfor åbner boligen sig dels mod udsigten via store glaspartier, dels mod gårdspladsen, hvorved der opstår lysindfald fra begge sider. Herinde er boligen designet omkring et stort køkken-alrum med åbent til kip, og rummet afsluttes i begge ender af to markante inventarmøbler, der er specialdesignet til dels at iscenesætte køkkenet og den indbyggede brændeovn, dels at skærme mod de mere private dele af huset.

Det enkle materialevalg fortsætter i interiøret, hvor inventarmøblerne er udført i røget eg og hvor alle gulvflader fremstår i matpoleret beton.

 

Foto: Tina Stephansen.

Arkitekturprisen overrækkes ved en ceremoni i München 7. oktober.

 

 


Fakta

Sted: Ry
Bygherre: Privat kunde
Omfang: 398 kvm
År: 2018
Arkitekt: CWA Architects
Præmiering: Iconic Award 2019 i kategorien Innovative Architecture
Energi: Huset er opført som et lavenergiklasse hus med geotermisk opvarmningOm CWA

Den aarhusianske tegnestue Christoffersen Weiling Architects er stiftet af de to arkitekter Niels Christoffersen og Erik Weiling Nielsen i 2017.

Tegnestuen designer enfamiliehusene i øjenhøjde med hverdagslivet.

Deres designfilosofi er enkel og nordisk og de arkitekttegnede hjem designes altid i tæt samarbejde med tegnestuens bygherrer. På denne måde sikres både indlevede, detaljeorienterede og originale hjem – moderne boliger karakteriseret ved høj arkitektonisk kvalitet.