Nyt fra branchen

CEBRA valgt som rådgiver til Willemoesgadekarréen

Illustration fra den oprindelige parallelopdragskonkurrence. Den illustrerer et forslag til en transformation af den industrielle shedtagsbygning. Ill.: CEBRA.

CEBRA skal udvikle den meget sammensatte Willemoesgadekarréen, der har stærke og interessante industrihistoriske rødder.

En aarhusiansk investorgruppe har nu valgt CEBRA som rådgiver til Willemoesgadekarréen, skriver CEBRA i en pressemeddelelse.

I første omgang udskrev Freja Ejendomme et parallelopdrag omkring udvikling af og potentialer for Willemoesgadekarréen på Trøjborg i Aarhus.

Siden købte en lokal investorgruppe med DLA Piper som rådgivere hele karréen.

Det er denne investorgruppe, der nu har bedt CEBRA om – sammen med potentielle lejere – at udvikle den meget sammensatte karré med stærke og interessante industrihistoriske rødder.

En karré med mange muligheder
Ikoniske industrihistoriske fabriksbygninger, en grøn oase og en fornem hjørnebygning ved Otto Ruds Gade tegnet af arkitekt Axel Høeg-Hansen i starten af 1900-tallet.

Willemoeskarréen har gennemlevet et væld af stilarter og epoker og har via om- og tilbygninger tilpasset sig forskellige funktioner igennem årene. Fra bryggeri, margarinefabrik, papirværk og sidenhen universitet. Nu skal der igen tænkes nyt. Og denne gang har lokale investorer planer om at bevare så meget som muligt af de kulturhistoriske bygninger og samtidig sikre en omdannelse, hvor man via om- og nybygninger opfører en blanding af forskellige boligtyper og erhverv.

Omdannelsen vil ske i tæt dialog med investorgruppen, potentielle lejere og Aarhus Kommune.

En vigtig del af Trøjborg
Willemoesgadekarréen er en vigtig del af den fælles bevidsthed om bydelen Trøjborg, og ambitionen er derfor at fastholde stedets særlige post-industrielle æstetik og vigtige kulturhistoriske islæt, pode den med nye by- og borgerrelevante funktioner og derigennem tilføre karréen en ny identitet, der stiller sig på skuldrene af, hvad der var engang.

På denne måde er visionen at omdanne det tidligere industri-kompleks til en engagerende, mangfoldig og inviterende del af den omgivende by – en smeltedigel af borgere og byliv.

CEBRA deltog sammen med Elgaard Architecture og MASU Planning i Freja Ejendommes oprindelige parallelopdragskonkurrence i 2017.

Således er den viste illustration fra den oprindelige parallelopdragskonkurrence, og den illustrerer et forslag til en transformation af den industrielle shedtagsbygning, skriver CEBRA.

 


Fakta

Adresse: Willemoesgade, Aarhus, DK
Bygherre: Aarhusiansk investorgruppe
Type: Videreudvikling af og potentialer for Willemoesgadekarréen
Status: Igangværende

Omfang: Projektet udvikles med udgangspunkt i den 13.000 m2 store, eksisterende bygningsmasse