Nyhed

Campus Kolding vandt Kolding Kommunes Arkitekturpris

Campus Kolding vandt Kolding Kommunes Arkitekturpris 2014 i kategorien ‘Byggeri til offentligt formål’. Det blev offentliggjort ved en reception, som blev holdt på netop Campus Kolding på Arkitekturens Dag. Ifølge Poul Erik Jensen, formand for Plan- og Boligudvalget og for bedømmelsesudvalget, var det ikke et svært valg.
Det skriver Kolding Kommune på hjemmesiden
– Med det nye universitet har Kolding fået et nyt vartegn, som både nationalt og internationalt vækker opmærksomhed med den spændende facade og form. Det er et byggeri i særklasse, som afspejler Koldings designsatsning, signalerer overskud med nytænkning og på alle måder har højt til loftet, siger Poul Erik Jensen.
– I kategorien ‘Boliger’ vandt plejecentret Bertram Knudsens Have. Bedømmelsesudvalget lagde i deres vurdering vægt på, at plejecentret er et kvalitetsbyggeri, der på én gang sikrer beboerne privatliv og mulighed for samvær.
– I kategorien ‘By- og bygningsforbedring’ fik IBC Innovationsfabrikken prisen for at have ombygget den gamle GORI-fabrik med ‘en nænsom, men konsekvent tilføjelse af inspirerende og funktionelle elementer, der understreger bygningens oprindelige styrke,’ som det lyder fra bedømmelsesudvalget.