Nyt fra branchen

C.F. MØLLER ARCHITECTS I FINALEN OM NY STATIONSBYGNING I HAMBORG

Illustrationer af C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects er som eneste skandinaviske virksomhed gået videre til finale I konkurrencen om at skabe en ny stationsbygning og byrum i Altona, Hamborg i Tyskland.

I alt 15 arkitektvirksomheder var indbudt til at deltage i den internationale konkurrence, og af dem er tre gået videre til fase 2, hvor forlagene vil blive bearbejdet yderligere efter input fra bygherre, som er Byen Hamborg i samarbejde med udviklingsselskabet ProHa Altona og Deutsche Bahn Station & Service. Udover C.F. Møller Architects, så er GMP fra Hamborg og Baumschlager Eberle fra Østrig, med kontor i bl.a. Hamborg, gået videre til den afgørende fase.

Forslaget fra C.F. Møller Architects skiller sig ud med skabelsen af et nyt offentligt og grønt byrum til lokalsamfundet samtidig med, at det løser selve infrastrukturen omkring stationen og opgaven med at skabe et hotel og et kontorhus.

– Vi er stolte over at være udvalgt til at forsætte i fase to af konkurrencen om Bahnhof Altona i Hamborg. Projektet skal være et fyrtårn i den fremtidige udvikling af kvarteret Altona Nord. Vores vision for projektet er at binde station, bydel, hotel og kontorhus sammen med en markant grøn profil, der afspejler Hamborgs grønne fokus. Vi glæder os til at arbejder videre med projektet i den kommende fase med afsæt i den feedback vi fra bygherre, udtaler Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, og uddyber,

– Konceptet bag vores forslag har som ambition at sætte standarden for fremtidens transport-knudepunkt i byerne. Det betyder, at vores koncept er baseret på en idé om åbenhed og tilgængelighed med et urbant rum med fokus på behovet hos cyklister og fodgængere. Hvor flowet til og fra stationen interagerer med en generøs grøn strategi, og byggeriet giver lige så meget tilbage til byen, som dets fodaftryk optager ved at tilbyde en grøn park på toppen af taget. En ekstra feature er projekts klimatilpasning, hvor det grønne tag er i stand til at absorbere store mængder regnvand og forsinke nedsivningen af vandet. Således bliver stationsbygning, klimatilpasning og en ny park samlet i en løsning.

Forventningen er, at den endelige vinder findes inden sommeren.


De øvrige deltagere i konkurrencen
  • Auer Weber Assoziierte GmbH, Stuttgart (DE)
  • Carmody Groarke, London (GB) 
  • Carsten Roth Architekt, Hamburg (DE)
  • Hadi Teherani Architects GmbH, Hamburg (DE)
  • HASCHER JEHLE Architektur, Berlin (DE)
  • LH Architekten I Landwehr Henke + Partner mbB, Hamburg (DE)
  • MVRDV, Rotterdam (NL) 
  • Schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus (DK) 
  • schneider+schumacher Planungsgesellschaft mbH, Frankfurt a.M. (DE)
  • UNStudio, Amsterdam (NL)