Nyt fra branchen

Byggestart på ny kontorbygning til Banedanmark

Visualisering: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S.

Første spadestik til et nyt kontorbyggeri til Banedanmark i Ringsted er nu taget. KPC København A/S opfører bygningen som et OPP-projekt, hvor Bygningsstyrelsen er bestiller.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har sammen med blandt andet Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og direktør Per Jacobsen i Banedanmark taget det første spadestik til et ca. 8.200 kvm nyt kontorbyggeri til Banedanmark på Godsbanevej i Ringsted.

Bygningen skal være færdig i marts 2020, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Foto: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Bygningen skal huse ca. 360 arbejdspladser, og bliver et nyt knudepunkt for Banedanmark, der samler en række aktiviteter i Ringsted.

– Ringsted har altid været et knudepunkt for den danske jernbane. Med byggeriet her udbygger vi dette knudepunkt, da vi får vores tredje store adresse i Danmark, som også tæller København og Fredericia. Vi glæder os til at flytte ind og til at blive en større del af byen, siger direktør i Banedanmark, Per Jacobsen.

 

 

Visualisering: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S.

Bygningen indrettes, så kontorlokalerne understøtter Banedanmarks behov og let kan ændres uden ombygning i forbindelse med fx organisationsændringer og nye aktiviteter. Udover kontorlokaler og mødefaciliteter mv. etableres også et uddannelsescenter. 

Den nye kontorbygning opføres i et offentligt-privat partnerskab (OPP) mellem Bygningsstyrelsen og KPC København A/S sammen med Henning Larsens Architects A/S, Midtconsult A/S og Newsec-Datea. OPP-leverandøren skal også stå for driften af bygningen i en 20-årig periode, når bygningen er færdig og tages i brug.